De Guldenberg: gastvrijheid en rust in de bossen van Brabant

  • Zakelijke dienstverlening

Hotel Guldenberg en Brasserie Het Verlangen in Helvoirt hebben alles in huis waar Brabant bekend om is. Natuur, rust en gastvrijheid in een gemoedelijke ambiance. In de directe nabijheid liggen diverse natuurgebieden onder andere de Loonse en Drunense Duinen, binnenkort genaamd Vincent van Gogh Nationaal Park.

De Guldenberg: gastvrijheid en rust in de bossen van Brabant

Zowel voor de zakelijke markt áls voor recreanten is De Guldenberg daarom een gewilde locatie; van een lunch in de brasserie tot een compleet verzorgd evenement.

Het mooiste wat de regio te bieden heeft komt in de bossen bij Helvoirt samen, langs de historische handelswegen van Tilburg naar Den Bosch. Ooit moesten de boeren een zilveren florijn betalen om de heuvel te mogen passeren, vandaar de naam. De natuurlijke schoonheid van het gebied is al eeuwenlang bekend. Het is niet voor niets dat schilder Vincent van Gogh hier zijn mooiste jaren in Nederland heeft beleefd. “Ik heb verlangen naar Helvoirt”, zo schreef de kunstenaar aan zijn broer Theo nadat hij eenmaal bekend geworden was in Frankrijk.

Vincent van Gogh

Ook bij De Guldenberg is de band met Vincent van Gogh te vinden. “Mede daarom heet onze brasserie ook Het Verlangen”, zegt keukenmanager Danny Luurssen. Sinds 2017 is hij in dienst bij De Guldenberg, nadat hij zijn sporen al had verdiend bij verschillende horecazaken in Nederland. Luurssen heeft bij zijn komst een eigen keukenteam samengesteld. “Het team functioneert als een geoliede machine. Of het nu een groep van enkele gasten is of een gezelschap van een paar honderd personen: de bezoekers kunnen altijd rekenen op dezelfde hoogwaardige kwaliteit.”

De klant centraal

De Guldenberg biedt diverse mogelijkheden voor conferenties, werkbijeenkomsten, teamuitjes en heidagen. Daarbij kan De Guldenberg ook een dagprogramma samenstellen met workshops of activiteiten in de regio. Uiteindelijk is alles maatwerk, zo benadrukt Luurssen. “Standaardoplossingen bestaan bij ons niet. De klant staat bij ons centraal en we zorgen ervoor dat deze krijgt wat hij of zij wenst.”

Van retraiteoord tot volwaardig hotel

Een stukje geschiedenis: de oorsprong gaat terug tot 1965, toen het gebouwencomplex is ontwikkeld als katholiek retraitehuis voor de paters Jezuïeten. Hier konden geestelijken zich even afzonderen van de drukke buitenwereld en tot bezinning komen: 'een trefpunt van mensen en meningen'. Tien jaar later waren de priesters alweer vertrokken en was het nog enige tijd een internaat. In de jaren '80 werd het een zakelijk opleidingshotel voor met name ondernemings- en medezeggenschapsraden, later een opleidingshotel voor organisatie en advies. Sinds 2009 heeft het de huidige hotel- en horecafunctie gekregen, waardoor de recreatieve gast en dus ook passanten konden worden benaderd. Guldenberg heeft zich hierdoor verder ontwikkeld tot een hotel waar zowel de zakelijke als reactieve gast hand in hand gaan. Een trefpunt van mensen en meningen is het nog steeds. Zo is De Guldenberg voor diverse organisaties een vaste stek voor meetings en events.

Trots op Brabant

De Guldenberg is een op en top Brabants bedrijf. “We maken gebruik van streekproducten. De asperges in het voorjaar komen van de boerderij op de hoek en de boerenkaas komt uit Udenhout.” Voor stages en leerwerkplaatsen heeft De Guldenberg goede contacten met diverse opleidingscentrum. Op De Guldenberg worden de studenten vanuit de praktijk geschoold in de Brabantse gastvrijheid.

Auteur: Carline Klijn-van Best

Meer informatie over GULDENBERG HOTEL & BRASSERIE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!