Deadline nadert: subsidie internationale marktgerichte R&D

  • Regionale ontwikkeling

Eurostars helpt ondernemers met financiële steun bij het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, diensten of processen als u daarvoor samenwerkt met buitenlandse partners. Dien nog voor 14 september uw internationale projectvoorstel in:

Deadline nadert: subsidie internationale marktgerichte R&D

De hoogte van de financiële steun hangt af van projectactiviteiten, de achtergrond van de deelnemers en het land waarin het bedrijf gevestigd is. 

Doelstelling Eurostars

Eurostars wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie om het onderzoekende en innoverende karakter van mkb in Nederland te stimuleren. Doelstelling: “Helpen van (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Eurostars wil de time-to-market van deze nieuwe technologieën verkorten en de technische risico’s verkleinen. Kleine bedrijven kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen en groeien.”

Voor wie is Eurostars?

Eurostars is voor het onderzoekuitvoerende mkb (research performing SME). Deze bedrijven zetten een specifiek deel van hun omzet of fte’s in voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling. Andere organisaties kunnen onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan Eurostars-projecten. Vereiste: er moet altijd een samenwerking zijn tussen partijen uit minstens twee Eurostarslanden. Bekijk in de tabel op deze pagina of uw bedrijf in aanmerking komt.

Webinar ter voorbereiding indienen projectvoorstel

Nieuwe projectvoorstellen mogen tot 14 september 2017 worden ingediend. Wilt u zich beter voorbereiden op het indienen van uw voorstel en uw voorstel verbeteren? Neem dan deel aan het webinar van Eurostars op woensdag 30 augustus van 11:00 tot 12:00 uur. Hier meldt u zich aan voor het webinar.

Onderwerpen webinar:

  • Een uitgebreide introductie in het online application platform
  • Tips and tricks voor het schrijven van een succesvolle aanvraag
  • Vraag- en antwoord sessie. U kunt uw vragen eventueel vooraf sturen naar webinars@eurekanetwork.org

Meer informatie

  • Het totale budget van Eurostars is ruim € 1.1 miljard, het Nederlandse deel daarvan is bijna €18 miljoen per jaar.
  • nl organiseert technologische missies waarmee zij topsectoren in Nederland innovatieland promoot. Heeft u internationale ambities op gebied van Innovatie en Technologie? Ga dan mee op een technologische missie van RVO.nl.

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!