Deze 3 fouten mogen buy-and-hold vastgoedbeleggers echt niet maken

  • Zakelijke dienstverlening

Fouten maken overkomt de beste en is niets meer dan menselijk te noemen. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Zo vindt ook Rotsvast verhuur & vastgoedbeheer uit Breda. Onderstaande fouten kunnen buy-and-hold vastgoedbeleggers dan ook beter niet maken.

Deze 3 fouten mogen buy-and-hold vastgoedbeleggers echt niet maken

1. Teveel betalen

In de wereld van beleggen in onroerend goed ligt er veel druk op het sluiten van deals. Om een succesvolle groot belegger of (korte termijn) investeerder te worden is het immers een pré om geweldige deals te sluiten om zo ‘de snelle winst’ te kunnen behalen. Maar, zelfs als u een lange termijn belegger bent, betekent dat zeker niet dat u meer moet betalen dan zou mogen - immers, een hele hoge hypotheek komt overeen met een betaling die veel te hoog is, wat resulteert in een ernstig gevaar rondom uw cashflow.

2. Overwaarderen van waardering

Een van de grootste fouten die beleggers maken, is het kopen van huurwoningen met een zeer minimale (of zelfs negatieve) cashflow, gewoon op basis van ongefundeerde hoop dat deze zal stijgen in waarde. Dit is een uiterst risicovolle zet, omdat de markt vrij snel kan schommelen en het onmogelijk is om alles nauwkeurig te voorspellen. Het wordt dus sterk aangeraden dat u nooit een woning koopt op basis van uw enige potentiële winstgevendheid waardering.

Pro Tip: soms is het het beste om een woning onder de marktwaarde te kopen of om iets te verbeteren en zo waarde toe te voegen. Daarnaast is het uiteraard verstandig om een woning te kopen die al een positieve cashflow heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat u meteen inkomen heeft wanneer u ervoor kiest om dit huis te verhuren. 

3. Het ‘huisbaas zijn’ niet als onderneming behandelen

Dit kan voor velen een verrassing zijn, maar huisbaas zijn is eigenlijk ondernemen. Om uw vermogen te laten presteren, draagt u zorg voor het beste onderhoud van uw eigendommen, de relaties met huurders en de handhaving van alle financiën. De meerderheid denkt dat verhuurder zijn gemakkelijk is en zien het als een losse regelgeving met handdruk overeenkomsten en keuzes op basis van emoties. Vergeet dus niet dat wanneer u het wilt maken op lange termijn, u assertief moet zijn.

Rotsvast verhuur & vastgoedbeheer

Rotsvast is ervaren in de vastgoedbranche en begeleidt beleggers al ruim 25 jaar. Dankzij jaren aan ervaring, expertise en het in kunnen schakelen van een breed netwerk kan Rotsvast haar klanten voorzien van de beste integrale vastgoedoplossingen. Zo maakt het bedrijf bijvoorbeeld graag een vrijblijvende vastgoedscan tijdens een kennismakingsgesprek. Bekijk de pagina ‘Beleggen in vastgoed’ of neem direct contact op met Rotstvast voor meer informatie.

Meer informatie over ROTSVAST BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!