Deze factoren beïnvloeden de productiviteit van personeel in de verpakkingsindustrie het meest

  • Industrie

Hoe kun je de productiviteit van personeel verhogen? Dat is een vraag die bijna iedere productiemanager in de verpakkingsindustrie heeft. Een hogere productiviteit draagt immers bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Deze factoren beïnvloeden de productiviteit van personeel in de verpakkingsindustrie het meest

Om de productiviteit te kúnnen verhogen, is het echter wel zo handig om te weten welke factoren hier de meeste invloed op hebben. Inzicht in deze factoren is de sleutel tot succes. Daarom zette Colt International een tweetal tips voor u op een rijtje. 

1. Zorg voor een passende werkomgeving

Hoewel je hier misschien niet direct bij stilstaat heeft de werkomgeving wel degelijk invloed op de productiviteit van werknemers. Uit onderzoek van Interface blijkt dat een werkomgeving het stressniveau van de werknemer kan verlagen en het welzijn kan verhogen. Met andere woorden: een stillere, rustige omgeving zorgt ervoor dat je beter je werk kunt doen. Sterker nog: uit het onderzoek blijkt dat een werknemer in een groene en rustige omgeving gemiddeld 6% productiever is dan een collega in een omgeving waarin veel felle kleuren (afleiding) aanwezig zijn. Kortom: zorg voor een omgeving met weinig externe prikkels, natuurlijke kleuren en goede verlichting (LED lampen en daglicht) om de productiviteit te bevorderen.

2. Creëer een gezond werkklimaat

Niet alleen de werkomgeving, maar ook de juiste condities op de werkvloer, zoals de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit, zijn essentieel om een hogere productiviteit te realiseren, zeker in de verpakkingsindustrie. Tijdens het productieproces kan er namelijk veel warmte en stof vrijkomen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat iedere graad boven de 20ºC een productiviteitsdaling van 4% tot gevolg heeft. Reken maar uit wat het totale percentage is wanneer temperaturen oplopen tot boven de 30ºC en soms zelfs richting de 40ºC gaan. De juiste condities op de werkvloer hebben echter niet alleen invloed op mensen, maar ook op producten. Een te lage luchtvochtigheid beïnvloed bijvoorbeeld de kwaliteit van papier en karton, waardoor er meer ‘failures’ ontstaan. Dit zorgt weer voor toenemende frustratie bij werknemers, en dat is weer niet bevorderlijk voor hun productiviteit. Het is een vicieuze cirkel.

Kortom: een comfortabel werkklimaat met voldoende schone lucht, ventilatie en de juiste temperatuur heeft een cruciaal aandeel in het realiseren van meer productiviteit. Creëer een omgeving waarin medewerkers optimaal kunnen functioneren, creëer een Frisse Fabriek.

De Frisse Fabriek

De Frisse Fabriek staat symbool voor een omgeving waarin medewerkers optimaal kunnen functioneren. Een werkomgeving waar aan frisse lucht geen gebrek is, de temperatuur altijd op dat niveau is waar je het best in kunt presteren en ongezonde dampen of stoffen goed worden geventileerd.

En hoewel daar vaak een misverstand over bestaat hoeft dat niet met energieslurpende klimaatinstallaties. Dat kan ook tegen relatief lage kosten en op een duurzame manier. Daarbij is het van belang dat je naar de productieruimte en het werkklimaat in zijn totaliteit kijkt. Het is niet een kwestie van een koelsysteem hier, afzuiging daar en verwarming elders. Het gaat om het totale plaatje, het hele jaar door.

Empack 2018

Hoe je dit in de praktijk kunt realiseren laat Colt International zien tijdens Empack 2018. Ontdek hoe je met gebruik van moderne, energiezuinige technieken en innovaties letterlijk een Frisse Fabriek kunt creëren met minder milieubelasting en lage terugkerende kosten. Zodat een duurzame en gezonde werkomgeving het resultaat is.

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!