Duurzaam ondernemen – Steeds meer investeringen in bedrijfspandisolatie

  • Innovatie & MVO

De overheid legt steeds meer nadruk op duurzaamheid. Dat geldt voor de dagelijkse gang van zaken, maar ook zeker voor het bedrijfsleven. Als ondernemer heeft u verschillende mogelijkheden om uw bedrijf of zaak te verduurzamen. Vaak denken we daarbij aan duurzamere manieren van transport of distributie, maar u kunt het ook dichter bij huis zoeken.

Duurzaam ondernemen – Steeds meer investeringen in bedrijfspandisolatie

Letterlijk, want bedrijfspandisolatie is een essentieel onderdeel van duurzaam ondernemen. De afgelopen jaren werd er dan ook steeds vaker geïnvesteerd in de isolatie van bedrijfspanden. Lees hieronder meer!

Goed voor het milieu én uw onderneming

De afgelopen jaren is het aantal investeringen in bedrijfspandisolatie sterk toegenomen. Deze stijging is begrijpelijk, want bedrijfspandisolatie biedt veel voordeel voor uw onderneming. Isolatie houdt, kort gezegd, de warmte in het bedrijfspand vast. De temperatuur blijft op die manier constant, waardoor de verwarming minder uren maakt. Op die manier draagt bedrijfspandisolatie bij aan de duurzaamheid van het pand én bespaart u op de energiekosten. Bovendien draagt een aangename temperatuur bij aan het comfort dat het personeel op de werkvloer ervaart. Zo slaat u dus meerdere vliegen in één klap!

Het isoleren van uw bedrijfspand

Isolatie van uw pand biedt dus veel voordelen, maar is ook een flinke en vaak gecompliceerde klus. Er zijn verschillende onderdelen van het pand die u kunt isoleren en dan ook nog eens met allerlei materialen. Wij raden u aan om in elk geval te beginnen met dakisolatie, omdat u daar het meeste rendement uit behaalt. U kunt een dak het beste vanuit de binnenkant isoleren: dit is gemakkelijker, goedkoper en sneller dan dakisolatie vanaf de buitenkant. U heeft daarbij keuze uit verschillende materialen, zoals glaswol, steenwol en PIR-isolatie. PIR heeft de hoogste isolatiewaarde, maar glas- en steenwol zijn goedkoper en duurzamer.

Wij raden u ook aan om de muren van het bedrijfspand van geschikte isolatie te voorzien. Muurisolatie draagt namelijk veel bij aan een aangename temperatuur in het pand én gaat geluidsoverdracht tegen. Zeker wanneer er veel in het pand gebeld of gepraat wordt, is het belangrijk om uw muren van zowel warmte- als geluidsisolatie te voorzien. U kunt bijvoorbeeld een voorzetwand plaatsen en deze vullen met isolatiemateriaal. Ook hiervoor kunt u glaswol, steenwol of PIR-isolatie gebruiken. Wanneer het tegengaan van geluidsoverdracht een belangrijke factor is, raden wij u aan om steenwol te gebruiken. Steenwol biedt namelijk betere geluidsisolatie dan de andere materialen.

Recht op subsidie van de overheid

Het toenemen van investeringen in bedrijfspandisolatie heeft ook te maken met de subsidies die de overheid momenteel voor isolatie verleent. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en isolatie is daar een essentieel onderdeel van. Veel pandeigenaren hebben op dit moment daarom recht op subsidie voor isolatie. Wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan isoleren, is dit dan de ook het juiste moment. Wilt u meer weten over subsidies vanuit de overheid en of u daarvoor in aanmerking komt? Dan kunt u het beste contact opnemen met de lokale gemeente waarin het bedrijfspand zich bevindt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!