Duurzame buitenruimte bij duurzaam bedrijfspand

  • Zakelijke dienstverlening

Passiefhuizen, eco-wijken, elektrisch rijden; de groene initiatieven vliegen ons om de oren. Belangrijk, want we willen allen ons steentje bijdragen aan verduurzaming. Naast het verduurzamen van de bedrijfsruimte is het ook belangrijk de buitenruimte zo optimaal mogelijk in te richten.

Duurzame buitenruimte bij duurzaam bedrijfspand

Foto: onkruid verwijderen? Het kan ook duurzaam

Groen imago

"Wanneer je duurzaamheid als organisatie belangrijk vindt, mag je dit ook uitdragen” vindt Anton Peters, directeur van Everts & Weijman. “Er wordt veel geïnvesteerd in verduurzaming van het bedrijfspand door het aanbrengen van bijvoorbeeld zonnepanelen en een warmtepomp. Maar de buitenruimte die juist zo belangrijk is voor de uitstraling van het bedrijf, wordt vaak vergeten. Terwijl de buitenruimte nou nét de eerste indruk geeft van de organisatie.”

Beleef Groen, Geniet Groen

Niet voor niets de slogan van Everts & Weijman in het Gelderse Renkum. Het hoveniersbedrijf werkt er hard aan om duurzaamheid in de dagelijkse praktijk tastbaar te maken. Bewustwording maakt daar groot onderdeel van uit. Duurzaamheid is voor iedereen.

Bedrijfsvoering

Een duurzame bedrijfsvoering vraagt ook een duurzame denkwijze van medewerkers. 

Om duurzaam werken binnen de hele organisatie te kunnen waarborgen, organiseert Everts & Weijman twee keer per jaar een duurzaamheidsbijeenkomst voor alle medewerkers. Tijdens deze inspiratiesessies worden uiteenlopende onderwerpen behandeld die met duurzaamheid te maken hebben. In de buitenruimte maar zeker ook daar buiten.
Zo stonden tijdens de laatste bijeenkomst de volgende onderwerpen op de agenda:

  1. Het verantwoord omgaan met materialen (restmateriaal);
  2. Een brandstof gebruiken die minder vervuilt en minder giftig is;
  3. Het gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals schors, turf of compost;
  4. Informeren over afkoppelen van hemelwater of daktuinen.

Natuurlijke kringloop

Een aantal praktische toepassingen in de inrichting van de tuin of buitenruimte kunnen veel bijdragen aan de natuurlijke kringloop. In het ontwerp wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke en-/of gerecyclede materialen. Ook wordt goed gekeken naar de diversiteit van de beplanting. Wanneer het ontwerp is goedgekeurd kan gestart worden met de werkzaamheden.

Over Everts & Weijman

Everts & Weijman is een creatief hoveniersbedrijf in Renkum inzetbaar voor groenaanleg, groenonderhoud, groenrenovatie, tuinontwerp tot alles wat met bomen en/of beplanting van doen heeft. Het motto ‘beleef groen, geniet groen’ is de rode draad.

Meer informatie over EVERTS & WEIJMAN GROENVOORZIENINGEN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!