Een andere manier om levensduur betrouwbaarheid te testen – HALT!

  • Technologie

Weet u zeker dat uw productontwerp goed genoeg is? Zal het tijdens de levensduur goed blijven presteren? Uiteraard zijn er verschillende testen die uitgevoerd kunnen worden om aan te tonen dat een product heel kan blijven bij een individuele belasting, zoals bijv. temperatuur of trilling.

Een andere manier om levensduur betrouwbaarheid te testen – HALT!

Een HALT-test combineert dit en is daardoor een ontwerp-verificatie test, die snel is in relatie tot traditionele testmethoden. 

Highly Accelerated Lifetime Testing: HALT

HALT staat voor “Highly Accelerated Lifetime Testing”, oftwel zeer versneld levensonderzoek. Het onthult faalmechanismen in een paar dagen in plaats van weken of maanden. Deze testmethode wordt tijdens de productontwikkeling gebruikt om zwakke elementen op te sporen in het ontwerp van het product. Dit type test draagt bij aan een robuust product. Het is een bewezen methode om de tijd tot de marktintroductie te verkorten en levert een veel kleinere kans op vroegtijdige productfalen. Dit resulteert in lagere kosten, arbeid en u kunt een hoge klanttevredenheid bereiken door robuuste producten te leveren met een hoge kwaliteit.

HALT testen zijn gebaseerd op het belasten van uw product door middel van verschillende parameters. Een typische HALT-test is gebaseerd op de volgende tests:

  1. Temperatuur stap: stapsgewijze bepaling van de laagste en hoogste operationele temperatuur
  2. Snelle temperatuur cycli: het product wordt onderworpen aan snelle temperatuurwijzigingen met grenswaarden bepaald bij temperatuur stap test
  3. Trillings test: het product wordt aan een steeds hoger trillingsnivo blootgesteld tot het product niet meer voldoet aan de operationele functionaliteit
  4. Gecombineerde test: combinatie van de testen die hierboven zijn aangegeven
  5. Destructieve test: bepaling van de lage en hoge faaltemperatuur en het destructieve trillingsniveau

Een HALT-test is dus pas succesvol als het product faalt. Daardoor maakt deze test het mogelijk om inzicht te krijgen in “zwakke” plekken (faalmechanisme) in het product. Afhankelijk van het nivo van de belasting waarbij het falen optreedt, kan een ontwerper besluiten om wel of niet het product aan te passen.

Reliability lab

Het Reliability lab, onderdeel van Philips Innovation labs, biedt gemakkelijke toegang tot hun HALT-testfaciliteit en -apparatuur. Onze HALT-specialist heeft de expertise om u te ondersteunen bij de uitvoering van de HALT-test en geeft advies om het maximale resultaat uit HALT-test te verkrijgen.

Als u vragen hebt betreffende de mogelijkheden op het gebied van levensduur- of producttesten door het Reliability lab van Philips Innovation labs, kunt u contact opnemen met:

Ben Broers
Philips Innovation labs
High Tech Campus 26,
5656 AE Eindhoven
E-mail:b.m.f.broers@philips.com
Mobiel: +31 6 55874122
Website: www.philips.com/innovationlabs

Meer informatie over EUROFINS MATERIALS SCIENCE NETHERLANDS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!