Een gids voor plantmanagers over palletwikkelaars en besparingen

  • Logistiek & Vervoer

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte palletwikkelaar, wordt u waarschijnlijk overrompeld door de enorme keuze aan machines. Veel mensen vinden het belangrijk dat een kwaliteitsvolle machine wordt aangeschaft. Hoge kwaliteit betekent dat de machine veilig en gebruiksvriendelijk is en minimaal onderhoud vergt.

Een gids voor plantmanagers over palletwikkelaars en besparingen

Maar vaak vergeet men om alles uit een machine te halen en verliest men de functies uit het oog die een machine efficiënt maken.

Economisch verschik dankzij palletwikkelaar

Lantech heeft de functies van een palletwikkelaar geselecteerd die het grootste economische verschil maken in uw laadperron, ongeacht of u dagelijks 50 ladingen of 500 ladingen omwikkelt. Vele functies kunnen op lange termijn geld besparen en in sommige gevallen zelfs de volledige machine in slechts enkele jaren terugverdienen.

Hier zijn een aantal ideeën die duidelijk maken welke functies effectief rendement toevoegen.

  1. Eenvoudige automatisering bespaart een gemiddelde klant gedurende de eerste vijf jaar ten minste €50.000 aan loonkosten. Een snij- en klemeenheid snijdt de folie aan het einde van de wikkelcyclus af en bevestigt de folie op de lading aan het begin van de cyclus. Uw operator blijft dus op de vorklift zitten en gebruikt een afstandsbediening om de machine te starten. Terwijl de lading wordt omwikkeld, kan hij een andere taak uitvoeren (bijv. een andere lading ophalen, transportlabels afdrukken, transportbonnen invullen).
  2. Een apparaat welke lading aan de pallet verbindt kan transportschade helpen voorkomen, wat bedrijven jaarlijks miljarden dollar kost. Met dit apparaat kan een gemiddelde klant over de economische levensduur van een palletwikkelaar €30.000 besparen – die anders verloren gaat aan schade doordat ladingen van hun pallet afglijden. Speciale rollen brengen een foliekabel aan net onder de bovenzijde van uw pallet, waardoor een sterke binding ontstaat tussen de lading en de pallet. Zonder degelijke binding tussen de lading en de pallet, loopt u het risico dat de lading tijdens het transport van de pallet glijdt en beschadigd raakt. De lading kan uit elkaar vallen of tegen naastliggende ladingen botsen.
  3. Een motorgestuurd leversysteem waarmee de folie kan worden voorgerekt kan de foliekosten met ten minste 50 procent verlagen. Voorrekken is het proces waarbij de folie wordt uitgerekt en de opbrengst van de folie dus groter wordt. Dit is het geval wanneer twee cylinders in het folieleversysteem met twee verschillende snelheden draaien en de folie doen uitrekken. Een gemiddelde klant die 50 ladingen omwikkelt – en overgeschakeld is van handmatig omwikkelen of van een machine zonder voorrekking – kan over een periode van 10 jaar ten minste €50.000 aan folie besparen.
  4. Transportsystemen helpen om opstoppingen te voorkomen, met name als u ladingen direct na elkaar wilt wikkelen. Zodra een lading gewikkeld is, wordt ze weggeduwd naar een afvoertransporteur. De bestuurder van de vorklift kan nu een andere lading op het draaiplateau plaatsen zonder de afgewerkte lading te moeten verplaatsen. Een gemiddelde klant kan ongeveer 30 seconden werktijd per lading besparen door deze dubbele behandeling te vermijden, wat over een periode van zeven jaar overeenkomt met €15.000. En u kunt nog een stap verder gaan: aan sommige palletwikkelaars kunt u ook toevoertransportbanden toevoegen.
  5. Rekwikkelaars met in het draaiplateau ingebouwde weegschaal kunnen 30 seconden tot 1,5 minuten tijd besparen doordat ladingen niet langer heen en weer van de palletwikkelaar naar een grondbascule moeten worden verplaatst. De besparingen op de werktijd liggen voor een gemiddelde gebruiker over een periode van zeven jaar tussen €11.000 en €25.000. Als u het gewicht van uw ladingen consistent weet, vermijdt u dat u dure vergoedingen aan de transporteur moet betalen voor het herwegen van de lading. U kunt ook een smartphone-app gebruiken om de gewichtsindicator aan te sturen en gewichtsinformatie op te slaan zonder de vorklift te verlaten.

Hoewel sommige functies de prijs van een palletwikkelaar kunnen opdrijven, zult u op lange termijn nauwelijks het verschil merken. Wanneer u de kosten voor productiviteitsbevorderende functies verdeelt over duizenden ladingen over haar economische levensduur, krijgt u een lage kostprijs per gewikkelde lading. Als u €2.000 investeert in productiviteitsverbeteringen, kost dit minder dan 2 cent per lading over een periode van 10 jaar. Het is heel eenvoudig. Investeer van bij het begin in een machine met functies die hun geld meer dan waard zijn.

Download nu de palletwikkelaar koopgids

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!