Een hypotheek krijgen als ZZP'er

  • Financieel & Juridisch

Het aantal ZZP'ers neemt de laatste jaren toe. Veel mensen vinden het blijkbaar fijn om voor zichzelf te kunnen werken en hun eigen gang te kunnen gaan. Het is natuurlijk zo dat je veel vrijheid hebt, al kan het ZZP'er bestaan er ook voor zorgen dat bepaalde dingen lastig te bereiken zijn.

Een hypotheek krijgen als ZZP'er

Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek. Is het wel mogelijk om als ZZP'er een hypotheek te krijgen?

Waarom banken moeilijk doen

Wanneer je in loondienst bent, krijg je iedere maand een min of meer vast salaris. Een bank heeft hierdoor een bepaalde zekerheid. Zij weet zeker dat jij iedere maand een bepaald inkomen hebt waardoor zij ook zeker weet dat je een bepaald bedrag kan aflossen aan de hypotheek. Als je ZZP'er bent hangt jouw salaris af van het aantal opdrachten dat je in een maand krijgt. Dit kan variëren per maand waardoor de bank geen zekerheid heeft. Daardoor is het vaak lastig om als ZZP'er een hypotheek te krijgen.

Speciale hypotheek voor ZZP'ers

Aangezien er steeds meer ZZP'ers komen zien banken in dat het zo niet langer kan. Daarom maken sommige banken speciale hypotheken voor ZZP'ers. Neem bijvoorbeeld de zzp hypotheek van NIBC. NIBC kijkt naar bepaalde aspecten. Bijvoorbeeld de gemiddelde omzet van jouw onderneming over een bepaalde periode. Hoe langer je al zelfstandige zonder personeel bent, hoe betrouwbaarder de bank jou vindt om een hypotheek mee af te sluiten. Zelfs als jij en je partner allebei ZZP'er zijn is het zo nog mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!