Een kantoor op maat: wat kost dat?

  • Bouw

Een kantoor dat past als een oude jas, een kantoor op maat dat volledig aansluit op uw wensen. Veel gebruikers hebben allemaal hun eigen ideeën en willen niet in een ‘standaard’ kantoor zitten. Bouwbedrijf Heembouw geeft verder toelichting in deze ondernemerstip.

Een kantoor op maat: wat kost dat?

De meesten willen een kantoor dat 100% aansluit op hun wensen. Daarnaast zijn er veel bedrijven die niet alleen kantoorruimte nodig hebben, maar bijvoorbeeld ook nog andere ruimtes (R&D, training, laboratorium, cleanroom of productie). Een bestaand kantoor biedt vaak niet de mogelijkheid om dit soort specifieke ruimtes te huisvesten. Dan biedt het ontwikkelen van een kantoor op maat uitkomst. En Heembouw is volledig ingericht om deze klanten optimaal te bedienen.

In co-creatie met de klant ontwerpen en realiseren we samen zijn ideale kantoor. Voor de klant is het natuurlijk uiterst belangrijk om gedurende dit hele trajecten een overzicht van de kosten te hebben. Om deze reden maken we - voordat we echt gaan ontwerpen - een overzicht van de totale stichtingskosten (STIKO). Eén van de belangrijkste onderdelen in dit overzicht - naast aankoop van de grond - zijn de bouwkosten van het kantoor. Om snel antwoord te geven op de hoofdvraag: de meeste kantoren op maat die wij bouwen kosten rond de € 1.150,- per vierkante meter.

Waar bouw ik mijn nieuwe kantoor?

De locatie van het nieuwe kantoor is natuurlijk enorm belangrijk. Logischerwijs is grond in de randstad aanzienlijk duurder dan in het buitengebied. Echter, er zijn natuurlijk veel meer belangrijke aspecten om rekening mee te houden, denk aan reisafstand van uw medewerkers, OV-bereikbaarheid, samenwerking met andere bedrijven, bestemmingsplan regels, zichtbaarheid van de locatie etc. Allerlei onderdelen die we samen met u inzichtelijk kunnen maken. Op www.gronddatabank.nl vindt u een overzicht van de meeste grondlocaties in Nederland.

Hoe groot moet mijn kantoor zijn?

Aan het begin van het traject stellen we samen met de klant een overzicht van alle benodigde ruimtes op. Je hebt dan al snel inzicht in hoe groot het pand moet worden. Een vuistregel die je ook zelf kan gebruiken is dat je ca. 20 m² gebouw nodig hebt per medewerker. Dit is een vuistregel waar alle algemene ruimtes zoals toiletten, gangen en overlegruimtes bij in zitten. Uiteraard ligt dit voor de specifieke ruimtes wat complexer en zal er soms bijvoorbeeld een overzicht/ tekening gemaakt moeten worden van een dergelijke ruimte.

Is een kantoor op maat energiezuinig?

Vanwege de scherpe bouwregelgeving in Nederland dient elk nieuw te bouwen kantoor in de basis al te worden voorzien van een energielabel A. Dit betekent dat een nieuw kantoor grofweg 2x zo energiezuinig is als een kantoor van voor 2000. Tijdens een traject adviseren we klanten om gebruik te maken van bepaalde subsidies om zo een nog hoger label (A+ of A++) te behalen.

Hoe deel ik mijn kantoor in?

Vaak de belangrijkste reden voor een nieuwbouw kantoor is de wens voor een indeling op maat. Op deze wijze kan bijvoorbeeld een productieproces, onderzoeksproces of administratieproces helemaal naar wens worden ingedeeld. De architect maakt samen met de klant een stroomschema waarin alle processen worden weergegeven. Dit schema is de onderlegger voor het uiteindelijke ontwerp. Dit werken wij standaard uit in BIM, zodat u een 3D model krijgt van uw kantoor waarin u exact kunt zien hoe de ruimtes in uw pand eruit komen te zien, hoe ze zijn ingedeeld en hoe uw proces daarbinnen past.

Wat kost een kantoor op maat?

Zoals in de inleiding al aangegeven bedragen de bouwkosten van een gemiddeld kantoorpand rond de € 1.150,- per m² BVO. Echter is de range veel groter, zo hebben we kantoren gerealiseerd vanaf € 875,- tot €1.700,-. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het gewenste kwaliteitsniveau en invulling van de specifieke ruimte (bijvoorbeeld een cleanroom), maar ook met name met de efficiëntie van het ontwerp. Daarnaast moet u rekening houden met de grondaankoop, ontwerpkosten, financiering, legeskosten voor de vergunning en de inrichting van uw kantoor. Omdat er veel bij zo’n proces komt kijken, is Heembouw er volledig op gericht om u op efficiënte wijze van A tot Z door dit proces te loodsen. Dit noemen wij Turnkey bouwen. Hierdoor bent u vanaf dag 1 op de hoogte van ontwerp, planning en prijs en heeft u maar 1 aanspreekpunt die alles voor u regelt.

Kantoor op maat? Contacteer Heembouw

Bent u dus op zoek naar een nieuw kantoor op maat, neem dan contact met op met Planontwikkelaar Kantoren Koen de Bruin (auteur van dit artikel). U kunt hem bereiken op 010 - 524 10 40 & 088 - 165 43 21 k.de.bruin@heembouw.nl

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!