Een levenstestament houdt je bedrijf gezond

  • Financieel & Juridisch

Het is voor iedereen goed om na te denken over het maken van een levenstestament, maar voor ondernemers in het bijzonder. Zo is er in veel bedrijven niets geregeld over wie het roer overneemt als de ondernemer-eigenaar wegvalt, met alle gevolgen van dien.

Een levenstestament houdt je bedrijf gezond

In een levenstestament kan een ondernemer een persoon aanwijzen die tijdens een periode van ziekte of afwezigheid de belangrijke beslissingen neemt, zodat het bedrijf verder kan. Ook kan een ondernemer in dit levenstestament beschrijven wat de ideeën zijn voor de toekomst en kunnen er toezichthouders worden benoemd die controleren of het bedrijf wordt voorgezet op de manier die de ondernemer voor ogen heeft.

Persoonlijke zaken

Daarnaast kan een ondernemer ook allerlei persoonlijke zaken regelen in het levenstestament. Bijvoorbeeld wie de privérekeningen beheert en de betalingen doet, of wie de beslissingen over eventuele medische behandelingen neemt. In het levenstestament van een ondernemer zie je vaak dat er twee vertrouwenspersonen worden benoemd: één die de onderneming tijdelijk overneemt en een ander die de persoonlijke zaken behartigt. Mostart en Timmermans Notarissen is de uitgelezen persoon om ondernemers terzijde te staan bij het maken van een levenstestament. Wij adviseren u graag op zakelijk en privégebied en denken met u mee over de continuïteit van uw onderneming.

Mostart & Timmermans Notarissen

Mostart & Timmermans Notarissen is aanspreekpunt in de regio Berg en Dal voor persoonlijke en zakelijke juridische vraagstukken, met twee vestigingen in Beek en Groesbeek. Mostart & Timmermans Notarissen is thuis in familierecht (huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en testament bijvoorbeeld), fiscaal recht en ondernemingsrecht. Ook mediation en estate planning behoren tot de dienstverlening van het kantoor.

Meer informatie over MOSTART & TIMMERMANS NOTARISSEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!