Een onderneming beginnen: let op deze verzekeringen

  • Zakelijke dienstverlening

Plannen om een onderneming te starten? Dan heb je met allerlei zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld met de inschrijving in de Kamer van Koophandel, ontwikkelen van een website en bijhouden van de boekhouding. Dat is nog niet het enige. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan de benodigde verzekeringen gedacht bij het starten van een bedrijf?

Een onderneming beginnen: let op deze verzekeringen

Er zijn meerdere verzekeringen die van belang zijn. Bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering net als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers

Bij het starten van een bedrijf denk je er niet bij na dat er altijd een risico is op ziekte of een ongeval. Als je even uit de roulatie bent, is het financieel misschien nog op te vangen. Wat gebeurt er als je een paar maanden of voor nog langer bent uitgeschakeld? In dat geval biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering de zekerheid van het opvangen van een verlies in inkomen. Misschien dat je in de opstartfase nog weinig inkomsten hebt en nog niet voor deze verzekering kiest. Het is echter wel aan te raden om dan geld achter de hand te hebben. Of toch voor de zekerheid een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Als particulier beschik je normaal gesproken al over een aansprakelijkheidsverzekering. Hoe zit dat dan als je ondernemer bent? Bijvoorbeeld een architect met een eenmanszaak of een zzp advocaat? In dat geval biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp uitkomst. Je loopt namelijk het risico dat een opdrachtgever je voor directe vermogensschade aansprakelijk stelt. Bijvoorbeeld als je een fout hebt gemaakt in een berekening die tot schade leidt. Of als je een verkeerd advies hebt gegeven met nadelige financiële gevolgen. Het risico is af te dekken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Belangrijk om te weten is dat schade aan spullen of letsel bij anderen niet onder deze verzekering vallen.Verzekeringen voor verschillende bedrijfssituaties

Er zijn ook nog verzekeringen voor startende ondernemers die niet altijd van toepassing zijn. Bijvoorbeeld een goederen- en voorraadverzekering. Een dergelijke verzekering is geschikt als je producten verkoopt en een voorraad beheert. Heb je een kantoorpand met inventaris? Dan is een inventarisverzekering daarvoor geschikt. Ondernemingen die in de bouw actief zijn, krijgen met andere risico´s te maken.

Bijvoorbeeld met het risico op schade tijdens het bouwen of verbouwen, zoals door storm of inbraak. Het is dan mogelijk om het risico af te dekken met een zogenoemde CAR-verzekering. Hiermee zijn de bouwrisico´s tijdens het bouwen en verbouwen gedekt. Dat geldt ook voor fouten als gevolg van een verkeerde uitvoering of door materiaalgebreken. Een milieuschadeverzekering biedt weer uitkomst als je onderneming met schadelijke stoffen werkt. De bedrijfslocatie is bovendien dan ook nog te verzekeren met een gebouwenverzekering.

Ziektekostenverzekering en pensioen

Iedereen is in Nederland verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Dat geldt dus ook voor ondernemers. Voor wat betreft het pensioen geldt dat je dat zelf moet regelen als ondernemer. Het is net zo belangrijk om aan je pensioen te denken als aan de verzekeringen die je onderneming nodig heeft. Zo heb je alles als beginnende ondernemer in één keer goed geregeld.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!