Eigenaar van een MKB-bedrijf? Deze verzekeringen heb je minimaal nodig

  • Zakelijke dienstverlening

Als eigenaar van een MKB-bedrijf moet je wel de nodige zaken goed hebben verzorgd. Eén van de belangrijkste punten van aandacht is het verzorgen van de juiste verzekeringen. Wat een belangrijke zaak om te benadrukken is, is dat je in het MKB met veel meer zaken te maken hebt dan bijvoorbeeld voor de zzp’er geldt.

Eigenaar van een MKB-bedrijf? Deze verzekeringen heb je minimaal nodig

Er zijn dus ook meer diverse verzekeringen nodig. Het is goed deze allemaal eens door te nemen voor een compleet beeld van het noodzakelijke.

Verzeker het bedrijfspand

Zorg in de eerste plaats dat je bedrijfspand goed verzekerd is. Er kan natuurlijk van alles gebeuren. Zo kan je bijvoorbeeld te maken krijgen met schade door noodweer. Denk aan storm, hagel of blikseminslag. Ook kan je te maken krijgen met een inbraak. Daarnaast kan er bijvoorbeeld brand ontstaan. Het zijn allemaal bedreigingen waar je je op moet voorbereiden. Door je pand goed te verzekeren ben je er in ieder geval zeker van dat je niet met een onrealistisch hoge kostenpost bij overmacht komt te zitten als ondernemer.

De verschillende soorten aansprakelijkheden

Als eigenaar van een MKB-bedrijf kan je met verschillende soorten aansprakelijkheid te maken krijgen. Dat betekent ook dat je moet zorgen dat je voor al deze verschillende vormen verzekerd bent. Dat doe je door onder meer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aan te raden wanneer je als ondernemer alles op orde wil hebben. Met deze verzekeringen ben je er in ieder geval zeker van dat je een vangnet hebt wanneer er onverhoopt iets mis zou gaan tijdens het werk.

Hele reeks aan andere verzekeringen

Voor een eigenaar van een MKB-bedrijf zijn er allerlei zaken waar je mee te maken kan krijgen. Zo moet je je verzekeren voor rechtsbijstand, tegen ziekte en voor arbeidsongeschiktheid. Verzeker ook de vervoersmiddelen waar je mee werkt. Ook is het slim om je in te dekken als het gaat om de continuïteit van de onderneming. Daardoor heb je dus al snel met een heel pakket aan verzekeringen te maken. Op die manier zorg je wel dat je op alle fronten zekerheid kan bieden.

Grip op de kosten hebben

Al deze verzekeringen bij elkaar kunnen jou als eigenaar van een MKB-bedrijf flink met kosten opzadelen. Daarom is het slim om hier grip op te houden. MKB-verzekeringen vergelijken is dan de manier waarop je zorgt dat het allemaal niet duurder wordt dan nodig. Met vergelijken zorg je er namelijk voor dat je alles verzekert zoals je dat wenst, maar zonder dat de kosten die daarbij komen kijken hoger worden dan echt nodig is. Daarom is vergelijken altijd een belangrijke stap die je moet zetten als ondernemer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!