Elektrisch rijden voor ondernemers nog aantrekkelijker

  • Automotive

Een elektrische auto is voor bijna iedereen geschikt. Ook als u deze zakelijk gebruikt. Gemiddeld rijden we in Nederland enkele tientallen kilometers per dag met onze auto. Dus kan bijna iedereen elektrisch rijden.

Elektrisch rijden voor ondernemers nog aantrekkelijker

Elektrisch rijden is namelijk niet alleen een opvallend ontspannen vorm van autorijden, dankzij de stilte en het gemak. U kunt tevens groene stroom laden en daarmee volledig duurzame kilometers maken. Maar het belangrijkste is dat het voor de meeste ondernemers een zeer economische en maatschappelijk verantwoorde manier is om invulling te geven aan hun mobiliteitsbehoefte.

Fiscale voordelen en subsidies

De landelijke overheid maakt elektrisch rijden voor ondernemers extra aantrekklijk met diverse fiscale voordelen en subsidies. In het geval van de gemeente Amsterdam wordt er zelfs een flinke duit in het zakje gedaan:

  • € 5.000,- subsidie op de aanschaf van een elektrische auto door de Gemeente Amsterdam
  • € 5.000,- subsidie op de aanschaf van een elektrische auto door de landelijke overheid
  • MIA (Milieu Investerings Aftrek)
  • Geen wegenbelasting
  • De berijder profiteert van slechts 4% bijtelling

Hiermee wordt de aanschaf van een elektrische auto wel erg aanrekklijk. De exacte investering voor een elektrische auto is afhankelijk van het model dat u wilt aanschaffen en uw bedrijfssituatie. Arend Auto heeft een aantal situaties voor u in kaart gebracht wat de investering voor uw onderneming zou betekenen. Verrasend of niet?!

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar elektrisch rijden is nu echt zo voordelig als de tabel laat zien. Vraag uw eigen accountant of fiscaal adviseur maar eens om het voor u uit te rekenen.

Meer informatie over AREND AUTO REGIO BRABANT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!