Elektromobiliteit als Duitse toekomstmarkt

  • Regionale ontwikkeling

Elektromobiliteit is een groeimarkt. Duitsland toont veel ambitie op dit gebied en kijkt dan ook met groeiende belangstelling naar de ontwikkelingen van de elektromobiliteit in Nederland. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van deze toekomstindustrie in Duitsland?

Elektromobiliteit als Duitse toekomstmarkt

Nederland wordt als voorloper beschouwd dankzij een goed ontwikkelde laadinfrastructuur en een brede acceptatie van elektrisch vervoer. De Bondsregering streeft ernaar om 2020 één miljoen elektrische voertuigen op de weg te hebben. Tevens is het doel dat Duitsland in de toekomst een toonaangevende functie vervult in deze markt.

Nauwe samenwerking 

Om dit doel te bereiken werken vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en de verschillende ministeries nauw samen. De overheid subsidieert de aanschaf van elektrische voertuigen en de opbouw van de laadinfrastructuur. De deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) neemt hierbij het voortouw. Organisaties als Elektromobilität NRW ondersteunen gemeentes momenteel bij het opzetten van een betere infrastructuur, niet alleen voor particulieren, maar ook voor het openbaar vervoer. Het economische stimuleringsbureau van de deelstaat NordrheinWestfalen NRW. Invest GmbH ondersteunt internationaal opererende bedrijven die in deze ontwikkelingen participeren en zich in Nordrhein-Westfalen willen vestigen.

Profiteren

Hulp krijgt Nordrhein-Westfalen hierbij onder meer van Allego uit Arnhem, de Nederlandse ontwikkelaar van toekomstvaste laadpunten en bijbehorende service. De experts van Allego en Elektromobilität NRW doen tijdens deze bijeenkomst (Duits en Nederlands gesproken) uit de doeken, hoe Nederlandse bedrijven uit verschillende branches kunnen profiteren van deze toekomstindustrie in Duitsland.

Duitsland-borrel

STRICK nodigt u graag uit voor deze Duitsland-Borrel op woensdag 16 november 2016 van 16.30 – 20.00 uur in restaurant ´t Poortje, Siemensstr. 31 te Kleve. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u tevens van de mogelijkheid gebruik maken, om bestaande contacten te intensiveren en nieuwe zakelijke contacten te leggen.

Aan deelname zijn voor u geen kosten verbonden. Graag zien wij uw aanmelding tegemoet. Het staat u vrij een of meerdere relatie(s) voor deze bijeenkomst uit te nodigen. Deze persoon kunt u ook via het formulier op de website www.strick.de aanmelden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0049–2821–7222-610 of per e-mail debaan@strick.de.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!