Ergonomisch kantoormeubilair verhoogt duurzame inzetbaarheid van personeel

  • Zakelijke dienstverlening

Er is de laatste jaren een enorme verandering gaande in de kantoormeubelenbranche. Waar bedrijven vroeger veelal de focus lagen op de uitstraling van een bureau en bureaustoel, staat anno 2018 het gezondheidsbelang van het personeel met stipt op nummer één bij de keuze voor een nieuw kantoorinterieur.

Ergonomisch kantoormeubilair verhoogt duurzame inzetbaarheid van personeel

De medewerkers van de kantoormeubelenspecialist VG Trading zien een enorme toename in de vraag naar ergonomische kantoormeubelen. ‘Je merkt dat er steeds meer telefonisch contact wordt gezocht en er een enorme toename is van bezoekers in de showroom, omdat bedrijven voorlichting willen over de ergonomische mogelijkheden van ons meubilair.’

Bewustwording

Na griep en verkoudheid vinden we ‘rugklachten’ op de derde plaats als reden van verzuim op de werkvloer. De oorzaak van deze rugklachten is vaak niet bekend, waardoor werkgevers in het duister tasten over de mogelijkheden om preventief te werk te gaan voor deze werknemers. Naast ‘tilcursussen’ en ‘variërende werkzaamheden aanbieden’ zien we de laatste jaren bewustwording bij grote bedrijven over de ergonomische houding van haar personeel.

Aan de hand van onderzoeken is de laatste jaren gebleken dat veel rug- en nekklachten veroorzaakt worden door een statische zithouding. In de basis kun je als medewerker al enkele dingen doen om dit te voorkomen. Denk aan simpele dingen als; lopend telefoneren, staand overleggen, etc. Maar toch blijkt dat op drukke dagen hier geen tijd/bewustwording voor is.

Ergonomische bureaustoelen

De laatste jaren is er een toename aan vraag geweest voor ergonomische bureaustoelen. In deze periode zijn er ook gespecialiseerde merken in de kantoormeubelenmarkt gekomen, die zich dagelijks focussen op ergonomie. Merken zoals Spindl & HAG bieden een ruim assortiment ergonomische bureaustoelen. Deze stoelen zijn constant in beweging. Je zit eigenlijk nooit stil op jouw bureaustoel. Het onderstel van de Spindl bureaustoel zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen of je de bureaustoel ‘vast’ wil hebben of bijvoorbeeld ‘helemaal los’. Dit gevoel kun je vergelijken met een skippy bal. Met een afwisseling in deze stand, zorg je ervoor dat je non-stop in beweging bent. Met als positief effect dat dit de bloedcirculatie bevordert. Dit zorgt ervoor dat medewerkers niet alleen minder kans hebben op nek- en rugklachten, maar zich tevens ook beter kunnen concentreren én zich fitter voelen.

VG Trading

VG Trading

VG Trading heeft inmiddels al een half jaar de succesvolle actie ‘Ergonomische bureaustoel 14 dagen op proef, niet goed geld terug’ en er is in de afgelopen zes maanden nog geen bureaustoel terug gekomen. ‘Mensen moeten de eerste week wel wennen aan het nieuwe product. Je kunt zelfs de eerste dagen een beetje spierpijn krijgen, omdat je spieren gebruikt waarvan je voorheen niet eens wist dat ze bestonden’ aldus de eigenaar van VG Trading.

Zit/Sta bureaus

Naast de ergonomische bureaustoelen is er ook veel vraag gekomen naar zogenaamde Zit/Sta bureaus. De helft van de dag zittend werkend en het andere dagdeel staand achter de pc werkzaamheden verrichten. ‘De combinatie zit/sta bureaus met een ergonomische bureaustoel zien we erg veel op het moment. We zien dan ook vaak dat er één of twee flexwerkplekken worden ingericht met een Spindl bike’.

De juiste investering

VG Trading heeft de laatste maanden veel positieve reacties gekregen na de levering van ergonomisch kantoormeubilair. Steeds meer bedrijven zien het effect van de investering in ergonomisch meubilair. De investering verdient zich eigenlijk al direct terug.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!