Ex-leaseauto kopen: een slimme optie?

  • Automotive

Een nieuwe auto kopen is een behoorlijke investering en in de eerste vier jaar zijn de afschrijvingskosten aanzienlijk. Afhankelijk van het model kan de waarde van je auto in vier jaar tot wel 50% dalen.

Ex-leaseauto kopen: een slimme optie?

Door te kiezen voor een tweedehandsauto profiteer je van een lagere de aanschafprijs en een lage maandelijkse afschrijving. Een tweedehands auto kun je via verschillende kanalen aanschaffen die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Denk hierbij aan particuliere marktplaatsen, autodealers, autoverkoop-sites als Wijkopenautos.nl, en leasemaatschappijen. Het kopen van een ex-leaseauto van een leasemaatschappij is voornamelijk een optie voor kopers die op zoek zijn naar een relatief nieuwe auto uit het C-segment zoals een Volkswagen Golf of het D-segment zoals een Audi A6. Ex-leaseauto's zijn gedurende de leaseperiode goed onderhouden en vaak tussen de drie en vijf jaar oud.

De goedkoopste of betrouwbaarste auto?

Iedereen die een tweedehands auto aanschaft heeft vaak een aantal prioriteiten. Voor de één is dat de beste prijs en voor de ander is dat de meest betrouwbare optie. Ben je op zoek naar de goedkoopste optie? Dan heb je bij een particuliere verkoper vaak de beste kans op een scherpe prijs. De verkoper wil zijn auto graag zo snel mogelijk verkopen waardoor er veel ruimte is voor onderhandeling. Staan betrouwbaarheid en garantie hoger op het prioriteitenlijstje dan de beste prijs? Dan is het beter om je auto te kopen bij een erkende autodealer of leasemaatschappij. Je betaalt nooit de laagste prijs, maar in de meeste gevallen is de auto nagekeken op defecten en je kunt aanspraak maken op garantie. Zo verminder je het risico op verborgen gebreken en kun je vaak nog jarenlang genieten van een betrouwbare auto.

Wanneer een ex-leaseauto kopen?

Een ex-leaseauto is over het algemeen een goede keuze voor automobilisten die op zoek zijn naar een auto van minder dan vijf jaar oud uit het hogere segment. Denk hierbij aan modellen zoals Volkswagen Golf, Peugeot 5008, Mercedes-Benz A-klasse of Volkswagen Passat. Eén van de grootste voordelen van het kopen van een ex-leaseauto is dat de auto slechts één eigenaar heeft gehad en goed is onderhouden. Gedurende de leaseperiode is het onderhoud van een auto namelijk inclusief waardoor vaak de kleinste gebreken direct worden aangepakt. Daarnaast zijn ex-leaseauto's vaak voorzien van uitgebreide extra's zoals leren bekleding. Er zijn echter een aantal aandachtspunten waar je op moet letten voordat je een ex-leaseauto aanschaft. Omdat een leaseauto over het algemeen intensief gebruikt wordt, is de kilometerstand vaak vrij hoog in verhouding met de leeftijd van de auto. Het is in dat opzicht verstandig om geen ex-leaseauto te kopen die op het moment van de koop toe is aan een grote beurt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!