Financieringshulp voor innovatieve ondernemers in Zeeland

  • Financieel & Juridisch

Een innovatie die u als ondernemer in provincie Zeeland wilt realiseren? Dan heeft u uiteraard financiële middelen nodig. De financieringscheck van NV Economische Impuls Zeeland (Impuls) geeft snel richting en overzicht.

Financieringshulp voor innovatieve ondernemers in Zeeland

Bovendien begeleidt Impuls bij het maken van de juiste keuze en de financieringsaanvraag.

Snel overzicht via financieringscheck

De financieringscheck is bedoeld voor startende en groeiende innovatieve bedrijven in Zeeland of innovatieve bedrijven die zich in Zeeland willen vestigen en behoefte hebben aan een innovatiefinanciering. Impuls ontwikkelde de financieringscheck om (aspirant-)ondernemers snel overzicht te bieden van de verschillende financieringsmogelijkheden die er zijn. Het gaat om zowel provinciale, regionale als Europese financieringsinstrumenten voor innovatieve ondernemersplannen.

Toegevoegde waarde van financieringshulp

Als ondernemer bent u vakinhoudelijk expert. Financieringen zijn een vak apart. Impuls adviseert ondernemers daarom om aanvullende expertises, zoals financiële deskundigheid, in te schakelen. Het scheelt u een zoektocht naar de mogelijkheden van regionale, landelijke en Europese financieringsinstrumenten. Impuls brengt ondernemers en financiële experts samen.

Overzicht innovatiefinanciering

Impuls financiert in de basis niet zelf, maar biedt een overzicht van de financieringsmogelijkheden en helpt ondernemers bij het maken van de juiste keuze. Impuls fungeert wel als sparringpartner bij het daadwerkelijk realiseren van de plannen.  Ondersteuningsprogramma´s waar Impuls zelf bij is betrokken, zijn:

  • InnoGo!, voor innovatieve technostarters en biobased ondernemers.
  • Zeeland Financial Matching, voor ondersteuning bij financieringsaanvragen voor het vernieuwen van producten, diensten, bedrijfsprocessen, productieprocessen
  • MIT Zuid, voor innovatiestimulering in het mkb in de topsectoren agrofood, chemie, high tech, biobased, maintenance, logistiek, life science en health
  • OPZuid, stimuleren en vergroten van de innovatiekracht van mkb-bedrijven in de regio Zuid-Nederland door het initiëren van kwalitatief goede projecten
  • CrossRoads2, voor innovatiebevordering over de landsgrenzen heen tussen MKB-bedrijven in Zuid-Nederland en de Vlaamse KMO bedrijven

Bovendien verricht Impuls het fondsmanagement voor het Zeeuws Participatiefonds (voor innovaties die een economische spin-off in Zeeland genereren) en is zij aandeelhouder van het Zeeuws Investeringsfonds (investeringen in jonge innovatieve en snel groeiende bedrijven).
Bovendien regisseert Impuls de Zeeuwse financieringsketen door samenwerking met banken, accountants, financiële partijen, fondsen, informals, crowdfunding en MKB doorstart.

Doe de financieringscheck

De financieringscheck bestaat uit het invullen van zes concrete vragen, zoals over het benodigd innovatiekapitaal. Impuls laat u direct weten of een gesprek over uw financieringsvraagstuk met een van de projectmanagers zinvol is. Belangrijk is dat u zich als ondernemer in Zeeland wilt vestigen of al gevestigd bent. Zie ook www.impulszeeland.nl of de financieringscheck.

Resultaat financieringscheck

U krijgt direct een beknopt overzicht van de financieringsmogelijkheden in Zeeland die voor uw onderneming van toepassing zijn. Een van de projectmanagers van Impuls neemt met u contact op (via mail, telefonisch en/of een persoonlijke afspraak) om uw financieringsvraagstuk te bespreken en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Over NV Economische Impuls Zeeland

Impuls is de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland. Impuls Zeeland draagt bij aan de ontwikkeling van Zeeland tot een innovatieve en gezonde provincie, door projecten te faciliteren, de kenniseconomie te ontwikkelen en de regio economisch te promoten. Ook de acquisitie van innovatieve bedrijven naar Zeeland ziet Impuls als een belangrijke taak. 

Auteur: Hennie van de Kar

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!