Fiscaal voordeel? Zet uw investering nu op de Energielijst

  • Innovatie & MVO

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u met energiezuinige investeringen fiscaal voordeel behalen. Het gaat uitsluitend om investeringen die op de Energielijst staan. Deze lijst past RVO.nl jaarlijks aan.

Fiscaal voordeel? Zet uw investering nu op de Energielijst

Heeft u een idee voor de Energielijst? Dien dan snel uw voorstel - uiterlijk eind augustus!

Met de EIA investeert u fiscaal voordelig in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Investeringen op de Energielijst

Alle energiezuinige investeringen waarvoor u de EIA kunt aanvragen, staan op de Energielijst. De lijst bevat zo’n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) op het gebied van de gebouwde omgeving, industrie, transport, duurzame energie en energieadvies.

Lijst actualiseren

De Energielijst wordt ieder jaar geactualiseerd. Er komen bedrijfsmiddelen bij en sommige verdwijnen uit de lijst. Een nieuwe Energielijst wordt meestal eind december gepubliceerd. Ook dit jaar wordt de lijst aangepast. U kunt zelf een voorstel indienen om de Energielijst aan te vullen of te wijzigen. Vóór plaatsing op de lijst beoordeelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) uw voorstel.

Dien nu uw voorstel in

Uw product op de Energielijst? Tot 31 augustus kunt u uw voorstel indienen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!