Freelancers inzetten? Gebruik een juiste modelovereenkomst

  • Arbeidsmarkt

Werkgevers die modelovereenkomsten sluiten met freelancers, houden nog steeds risico’s op naheffingen door de Belastingdienst. Deze overeenkomsten nemen de plaats in van de VAR-verklaring, die tot mei van dit jaar actief was.

Freelancers inzetten? Gebruik een juiste modelovereenkomst

Deze overeenkomsten nemen de plaats in van de VAR-verklaring, die tot mei van dit jaar gold als bewijs dat freelancers inderdaad zelfstandig werken. In die gevallen hoeven ze geen sociale lasten voor hun freelancers af te dragen. Maar inmiddels circuleren er zoveel modelovereenkomsten onder werkgevers, dat de betrouwbaarheid niet altijd helder is, zo waarschuwt accountantskantoor Accon avm.

Het klakkeloos overnemen kan zelfs leiden tot hoge naheffingen, waarschuwt Sergej Ludwiczak, juridisch adviseur bij advies- en accountantsorganisatie Accon avm.

Veel ondernemers zien op tegen de extra administratieve lasten die zij verwachten nu de VAR-verklaring is afgeschaft. Het werken met een modelovereenkomst ligt dan ook voor de hand, stelt Ludwiczak. Maar met de wildgroei aan modellen wordt het steeds lastiger om door de bomen het bos te zien.

Het zelf opstellen van een overeenkomst biedt naast het verkleinen van de kans op naheffingen de mogelijkheid om zaken als aansprakelijkheid en geheimhoudingsplicht op te nemen.

Olympia Wet en Regelgeving

De Wet en Regelgeving op het gebied van de arbeidsmarkt verandert continue. Olympia Uitzendbureau zet de belangrijkste wijzigingen en consequenties op een rij. Op de website staan de verschillende onderwerpen overzichtelijk per factsheet uitgelegd. Dit wordt aangevuld met het laatste nieuws.

Meer informatie over OLYMPIA UITZENDBUREAU VELDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!