Haak aan bij themaroutes in Brabant

  • Toerisme & Recreatie

Onlangs riep Nathalie Verdult, manager van Routebureau Brabant, ondernemers op om aan te haken bij de grote themaroutes van de provincie. Themaroutes zijn volgens haar namelijk een belangrijk aanknopingspunt voor ondernemers.

Haak aan bij themaroutes in Brabant

Elk jaar worden zo’n 94 miljoen fiets- en wandeltochten afgelegd in Noord-Brabant. Samen zorgen deze activiteiten voor meer dan 196 miljoen euro aan bestedingen. Om nog meer toeristen naar Brabant te trekken, ontwikkelt Routebureau Brabant themaroutes. VisitBrabant raadt ondernemers ten harte aan om deel te nemen aan deze routes. De routes zijn namelijk uitstekend onderhouden en worden internationaal in de markt gezet. Iets waar menig ondernemer van kan profiteren. Een paar tips:

Tip 1. Lift mee op de themaroutes

De makkelijkste stap is om mee te liften op de bestaande themaroutes. Zo kan je als bedrijf zijnde de routeboekjes van verschillende themaroutes bestellen en vervolgens aanbieden aan je gasten. Ben je gevestigd in de nabijheid van deze routes? Vermeld dit dan duidelijk op je website, social media en in je brochures! Ook aanhaken met een eigen aanbod is mogelijk. 

Tip 2. Haak aan op een Pop-up food route

Echt verrassend uit de hoek komen? Haak dan aan op een ‘pop-up route'. Dat is een tijdelijke, in het oog springende route waarbij fietsers en wandelaars iets bijzonders kunnen beleven. Dit jaar staan de pop-up routes in het teken van 'Brabant Celebrates Food'. Routebureau Brabant ondersteunt bij de ontwikkeling en promotie van deze routes. Zij nodigen ondernemers uit om ideeën aan te leveren. Zou je bijvoorbeeld een route letterlijk door je keuken willen laten lopen? Deelnemers kersen laten plukken of ze uitnodigen aan de keukentafel? Geen idee is te gek.

Tip 3. Bied fietskaarten aan van Brabant

Stimuleer jouw gasten om op de fiets te stappen met de nieuwe fietskaarten van Routebureau Brabant. De kaarten zijn onderverdeeld in vier regio’s: West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant. Koop ze in de webshop of bestel vanaf 25 stuks tegen inkoopprijs via het bestelformulier.

Tip 4. Maak zelf een themaroute

Natuurlijk kun je ook zelf een themaroute maken. Routebureau Brabant biedt hiervoor een professionele kaartendienst aan. Zorg daarnaast dat jouw locatie zichtbaar is in de routeplanner van Routes in Brabant door eenvoudig en gratis een profiel aan te maken bij VisitBrabant.

Meer informatie over VisitBrabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!