Hendriks, Van Bergen & Smulders: ook voor advies op arbeidsrechtelijk gebied

  • Arbeidsmarkt

Hendriks, van Bergen & Smulders is een laagdrempelig accountants- en advieskantoor. Het Osse bedrijf ontzorgt klanten - van eenmanszaken tot grote bedrijven - met diensten op het gebied van accountancy, fiscaal en juridisch advies en (loon)administratie.

Hendriks, Van Bergen & Smulders: ook voor advies op arbeidsrechtelijk gebied

Maar ook op het gebied van arbeidsrechtelijke vraagstukken en sociaal zekerheidsrecht is het bedrijf volgens fiscalist Jaap van Ooijen een prima eerste aanspreekpunt.

Deskundig

“Klanten stappen bij ingewikkelde zaken vaak naar een advocaat. Voor veel zaken op het gebied van arbeidsrecht kloppen ze in eerste instantie echter bij ons aan. Doordat wij veel kennis en deskundigheid in huis hebben en onze klanten in veel uiteenlopende disciplines operationeel zijn, zien wij veel vraagstukken, trends en oplossingen op het gebied van arbeidsrecht en personeel de revue passeren. Mede daardoor kunnen wij hen goed adviseren en begeleiden.”

Krappe arbeidsmarkt

In de huidige krappe arbeidsmarkt ziet Van Ooijen dat werknemers steeds meer kunnen en durven te vragen van hun (nieuwe) werkgever: “Zo zie je bijvoorbeeld dat het werk steeds meer op de privésituatie van de werknemer wordt afgestemd, bijvoorbeeld in het aantal te werken uren, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.”

Social media

Qua werving en selectie is de aloude manier van het uitzetten van een vacature en het verwerken van de sollicitatiebrieven nog altijd een beproefde methode, maar vooral bij het werven van jongere mensen maakt de inzet van social media een stormachtige ontwikkeling door. “Door bijvoorbeeld heel gericht Facebook in te zetten op een bepaalde doelgroep of geografische regio kun je snel veel mensen in een bepaalde regio op een bepaalde vacature of werkgever attenderen. Dat blijkt vaak erg effectief, zodat veel bedrijven ook na het invullen van die ene vacature nog lange tijd na die campagne daar nog de vruchten van plukken, omdat mensen interesse blijven tonen in die werkgever.”

Meedelen

Een andere trend is dat bedrijven er steeds meer voor over hebben om goed personeel binnen te halen èn te behouden. Van Ooijen daarover: “Zaken als een verbeterd pensioen of een auto van de zaak komen steeds vaker voor. Maar het blijft niet alleen bij een goed salaris en dat soort secundaire arbeidsvoorwaarden. Nee, steeds vaker zien we dat onze klanten werknemers laten meedelen door het toekennen van een winstbonusregeling of door het binden van werknemers, door de werknemer in kwestie aandelen in hun bedrijf ontvangen. Uiteraard begeleiden wij dat op een fiscaal optimale wijze.”

Materiaal

Werknemers vragen ook meer en meer om ècht goed materiaal om mee te werken. Zoals een optimale digitale werkomgeving of professioneel materiaal naar hun wens. Van Ooijen daarover: “Bij onze klanten zien we steeds vaker dat zij vooraf de wensen van hun personeel inventariseren, voordat ze grote investeringen op de werkvloer doen. Een klant van ons is werkzaam in de transportsector. Wanneer hij gaat investeren in een nieuwe vrachtwagen, houdt hij rekening met de wensen van de betreffende chauffeurs. Zij werken immers dagelijks met de vrachtwagen.”

Luxe

“Het overladen van werknemers in luxe of het paaien van potentiële kandidaten voor hoge posities gebeurt steeds vaker. Dat zijn toch wel opmerkelijke ontwikkelingen,” aldus Van Ooijen. Onlangs las ik in de krant een artikel waarin een bedrijf op hun nieuwe werknemers letterlijk een vliegende start gaf: hun arbeidscontracten werden in een vliegtuig ondertekend.”

Het beste antwoord

Bij Hendriks, Van Bergen & Smulders blijven ze in ieder geval met twee benen op aan de grond als het gaat om het adviseren van hun klanten. Van Ooijen daarover: “Je kunt het zo gek niet bedenken of onze klanten kloppen met vragen bij ons aan. Uiteraard gaan wij met iedere vraag aan de slag, op zoek naar het beste antwoord.”

Auteur: Ron van Kuijk 

Meer informatie over HENDRIKS VAN BERGEN & SMULDERS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!