Het inzichtelijk maken van verborgen gebreken aan het product

  • Technologie

Elk jaar worden tal van nieuwe producten gelanceerd. Ondanks het hoge niveau van de hedendaagse productieprocessen, kunnen product defecten - direct of tijdens het gebruik – nog steeds optreden.

Het inzichtelijk maken van verborgen gebreken aan het product

Het verkrijgen van een snelle en accurate terugkoppeling over de oorzaak is van essentieel belang voor het behoud en de verbetering van het rendement en de levensduur van het product.

Uitdaging voor technici

Een defect in een product is vaak niet herkenbaar vanaf de buitenkant. Dit vormt een uitdaging voor de technici die verantwoordelijk zijn voor de analyse van de oorzaak van het defect. In het algemeen wordt een stapsgewijze aanpak gevolgd. Het begint allemaal met niet-destructief onderzoek: röntgen analyses om te zoeken naar gebroken verbindingen of bijvoorbeeld een thermische beeldvorming om lokale warmteontwikkeling te visualiseren die kan wijzen op de aanwezigheid van kortsluiting. Dit maakt het mogelijk om het gebied aan te wijzen dat verdacht is ten aanzien van het falen. De volgende stap is het ontmantelen van het product. Een beproefde methode is het maken van doorsnedes van materialen, ook wel 'schliffen' genoemd.

Uitgebreid lab

Dit klinkt eenvoudig, maar het is een echte vaardigheid. Het is veel meer dan het alleen maar snijden of zagen van een product. Bij Philips Innovation labs is hiervoor een uitgebreid lab dat onderdeel is van de Material Analysis groep, en, nog belangrijker, zeer ervaren mensen in het maken van doorsnedes op een hoog kwaliteitsniveau. En aangezien resultaten vaak op korte termijn nodig, zijn ze ook flexibel om zo snel mogelijk resultaten te kunnen leveren.

Een voorbeeld van een typische opdracht

Onlangs kwam iemand iemand bijmet een printplaat. Het testen van de printplaat toonde storing, ofschoon aan alle design regels voor zowel de product- en procesontwerp werd voldaan. Een nauwkeurige beoordeling van de printplaat heeft laten zien dat de oorzaak voor het niet-functioneren zat in de verbinding van een IC (5x5 mm en 44 aansluitpunten), die zelf wel in orde was tijdens een test. De vraag aan Philips Innovation labs was om de storing te localiseren en te visualiseren.

Philips Innovation labs

Hoe gaat Philips Innovation labs te werk?

Als u contact met Philips Innovation labs opneemt voor een faalanalyse, begint het met een gesprek om het echte probleem te identificeren en het doel van het onderzoek vast te leggen. Ook zullen de analysemethoden die toegepast kunnen worden besproken: Is het oordeel door middel van optische microscopie inspectie voldoende? Of is het maken van doorsnedes de basis voor een elektronenmicroscopie onderzoek (diepte-materiaalkarakterisering omlaag naar (sub) nanometer afmetingen), dat evt. ook bij de organisatie kan worden uitgevoerd. Voordat het polijstproces begint, wordt het fixatie materiaal van het ingietproces van het product zorgvuldig gekozen. Het materiaal dat gekozen wordt, is sterk afhankelijk van de hardheid van de te onderzoeken materialen. Na het snijden/ zagen en ingieten, bepaalt het polijstproces de kwaliteit van de doorsnede. Verschillende polijststappen worden uitgevoerd om de uiteindelijke dwarsdoorsnede product. De visualisatie van de oorzaak van de storing kan beginnen.

Een reactie van een van de klanten:

"De kwaliteit en flexibiliteit van de Materials Analysis mensen staat buiten discussie, maar een bijkomend voordeel is dat ik binnen kan lopen, samen met hen door de microscoop kan kijken en ter plekke kan aangeven of alles wat ik wil zien, zichtbaar is gemaakt of dat ik meer nodig ". Zien is geloven, en dit geldt zeker voor de resultaten die worden bereikt in de doorsnede lab van Material Analysis van Philips Innovation labs.

Als u vragen hebt betreffende de werkzaamheden van het doorsnede lab van Philips Innovation labs, kunt u contact opnemen met:

Ben Broers
Philips Innovation labs
High Tech Campus 26,
5656 AE Eindhoven, The Netherlands
E-mail:b.m.f.broers@philips.com
Mobile: +31 6 55874122
www.philips.com/innovationlabs

Meer informatie over EUROFINS MATERIALS SCIENCE NETHERLANDS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!