Het 'Nieuwe Trainen' in transport en logistiek

  • Onderwijs & Training

Er is veel vraag naar personeel in de transport en logistieke sector. Er is echter niet altijd voldoende vakbekwaam personeel voorhanden. TA Nederland zorgt ervoor dat een werkgever niet lang hoeft te wachten op goed opgeleid personeel.

Het 'Nieuwe Trainen' in transport en logistiek

TA Nederland, Academy voor Traffic, Transport & Logistiek en Veiligheid, zorgt dus voor goede beschikbaarheid aan goed opgeleide vrachtwagenchauffeurs, logistieke medewerkers of middenkader- en kaderpersoneel. Zij richten zich namelijk op het Nieuwe Trainen, of anders gezegd, zij hebben innovatieve oplossingen voor het bedrijfsleven. Accountmanager Harrie Strijbosch vertelt erover.

Maatschappelijk verantwoord trainen

TA Nederland richt zich niet alleen op het opleiden van jongeren die hun beroepskeuze hebben gemaakt. De groepen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en hun weg niet altijd weten te vinden kunnen hiervoor bij TA Nederland terecht. “Wij trainen medewerkers die aan het re-integreren zijn. We willen hen een nieuwe kans bieden op een mooie baan. Daarnaast zijn we bij vluchtelingenwerk aan het inventariseren wat voor beroepen en opleidingen vluchtelingen gedaan hebben in het land van herkomst om te kijken of we hen kunnen bijscholen of herscholen. En we onderzoeken de mogelijkheden om mensen vanuit de participatiewet te helpen naar werk. Wij verzorgen de opleiding, daarna kunnen ze bij onze partners gaan werken”, vertelt Strijbosch.

Innovatief in opleiden

Deze mooie initiatieven zijn zomaar een greep uit de vele vernieuwende ideeën van TA Nederland. Vandaar dat je in het logo de kreet terugvindt: ‘Innovatief in opleiden waar maatwerk standaard is’. Strijbosch: “Wij spelen vooral in op de behoefte van het bedrijfsleven. Een heftrucktraining spitsen we toe op het materiaal dat in de praktijk vervoerd moet worden. Of we geven een opleiding in het Engels, Pools of Duits. Als er veel vraag is naar heftruck of reachtruck chauffeurs dan kunnen bijvoorbeeld magazijnmedewerkers omgeschoold worden als ze dat willen. Zo zoeken we altijd naar een passende oplossing voor onze opdrachtgevers.”

Kansberoepen

“We werken ook nauw samen met UWV, re-integratiebureaus en gemeenten. We leiden mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij beter bemiddelbaar zijn naar werk. Trainingen die we bijvoorbeeld voor hen verzorgen zijn ‘basiskennis logistiek’ en ‘omgang met gevaarlijke stoffen’, maar ook trainingen als ‘veilig werken met de heftruck’ en ‘bedrijfshulpverlening’. UWV en gemeenten stellen subsidies beschikbaar om werkzoekenden op te leiden of om te scholen naar kansberoepen. De maatschappij heeft er namelijk belang bij dat deze mensen weer zo snel mogelijk aan het werk gaan. Die kansberoepen liggen momenteel in de transport en logistiek. Daarnaast worden er elke paar maanden een bijeenkomsten georganiseerd om werkzoekenden kennis te laten maken met werkgevers en uitzendbureaus. Door ons te presenteren tijdens de bijeenkomsten voor de werkzoekenden proberen we enerzijds of we hen naar een baan kunnen helpen via onze contacten en anderzijds of we hen een training aan kunnen bieden, al dan niet met gebruik van de verschillende subsidie mogelijkheden.”

Toekomstig techniek talent

“Het blijft natuurlijk belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor beroepen in logistiek en transport. We staan daarom regelmatig op banenmarkten of we zijn medeorganisator van events. Zo hebben we laatst met Logistiek Midden-Brabant, DB Schenker, Sectorinstituut Transport en Logistiek en ROC Tilburg honderden leerlingen ondergedompeld in het logistieke werkveld. Leerlingen mochten zelfs een stukje rijden op de heftruck, onder begeleiding van een instructeur uiteraard. Dat valt altijd in de smaak.”

Op zoek naar vakbekwaam personeel in logistiek of transport?

TA Nederland is gespecialiseerd in het opleiden, adviseren en detacheren van specialisten op het gebied van Infra, Logistiek, Techniek en Transport. Neem contact op met Accountmanager Harrie Strijbosch, 013 – 7440044 of info@tanederland.nl.

Meer informatie over TA NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!