Hoe een bedrijfshond helpt bij een goede werksfeer

  • Zakelijke dienstverlening

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om een kantoorhond te nemen. Dit heeft namelijk een hoop voordelen voor het bedrijf en de werknemers. Daarnaast is het ook nog eens erg handig als jij of een van je medewerkers geen oppas heeft voor zijn hond.

Hoe een bedrijfshond helpt bij een goede werksfeer

Deze kan hij of zij dan gewoon meenemen naar kantoor. Ben je ook benieuwd naar de voordelen van een hond op kantoor? Wij geven je graag wat meer informatie!

Minder stress bij werknemers

Een van de grootste redenen dat een hond op kantoor goed is voor werknemers, is omdat dit stress verlagend werkt. Dit komt doordat de bloeddruk en ook het stresshormoon cortisol daalt op het moment dat hond en mens contact met elkaar maken. Daarnaast stijgt het gelukshormoon oxytocine. Dit is natuurlijk perfect op het moment dat iemand met een moeilijke opdracht bezig is en er even doorheen zit.

Het ziekteverzuim neemt af

Er zijn regelmatig mensen die zich ziek melden omdat ze gewoon geen zin hebben om te werken of teveel last hebben van stress. Een kantoorhond kan ervoor zorgen dat dit minder vaak voorkomt. Door de stress te verlagen en ervoor te zorgen dat er meer oxytocine wordt aangemaakt, zullen medewerkers zich minder snel ziek melden. Een hond op kantoor kan dus zelfs een hoop geld besparen binnen het bedrijf!

Een betere werksfeer

Je kunt je voorstellen dat minder stress er natuurlijk al voor zorgt dat de werksfeer verbeterd. Daarnaast zorgen honden voor verbinding onder mensen. Je kunt namelijk samen lachen en genieten van de leuke en schattige acties van de kantoorhond. Vooral leuk hondenspeelgoed zorgt voor grappige momenten. Weer een groot voordeel dus! Zorg er wel voor dat de hond ook zijn eigen plekje heeft. De hond heeft namelijk ook wel eens rust nodig en je wilt niet dat je collega’s constant worden afgeleid door een vrolijke en enthousiaste viervoeter.

Als je ook een bedrijfshond wilt nemen, zijn er wel een aantal dingen waar je aan moet denken. Je personeel moet het hier namelijk wel mee eens zijn. Dus is er niemand allergisch of bang voor honden? Als dit het geval is kan het nemen van een bedrijfshond namelijk averechts werken. Doe dit dus altijd in samenspraak met de medewerkers van het bedrijf of organisatie. Denk verder ook aan de belangen en het welzijn van de hond!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!