Hoe een goed binnenklimaat in de verpakkingsbedrijven resulteert in hogere voedselveiligheid

  • Bouw

Voedselcontactmaterialen, verpakkingen en verpakkingsprocessen inclusief inspectie moeten voldoen aan alle wettelijke en soms bovenwettelijke voedselveiligheidseisen. Foodproducenten zijn hiervoor mede afhankelijk van hun leveranciers.

Hoe een goed binnenklimaat in de verpakkingsbedrijven resulteert in hogere voedselveiligheid

Want zij kunnen alle zaken netjes op orde hebben, als de leverancier van het verpakkingsmateriaal niet voldoende hygiënisch werkt, dan kunnen deze voedingsmiddelen alsnog besmet raken. Het klimaat speelt hierin een essentiële rol.

Hygiënisch producttie gegarandeerd

In de verpakkingsindustrie zijn een aantal factoren die van grote invloed zijn op het hygiëne niveau en daarmee op de voedselveiligheid. Maar door deze factoren goed in te richten sla je meer vliegen in één klap: je productieproces verloopt beter en er ontstaat een prettig werkklimaat voor werknemers.

  1. Relatieve vochtigheid 

    Wanneer de relatieve vochtigheid in de ruimte te groot is, ontstaat er condensatie. Vanzelfsprekend is vocht in verpakkingen, en daarmee op voedingsmiddelen niet wenselijk, de gevolgen kun je waarschijnlijk zelf wel raden. Is de relatieve vochtigheid juist te laag? Dan kan jouw productieproces in de war raken door statische elektriciteit.
  2. Temperatuur

    Een gecontroleerde temperatuur verkleint de kans op condensatie. Maar dat niet alleen: het levert ook een prettiger werkklimaat voor de werknemers op met hogere productiviteit en betere resultaten als gevolg.
  3. Overdruk

    Het afzuigen van geuren van inkt voor de bedrukking en schoonmaakmiddelen is noodzakelijk, maar leidt al snel tot onderdruk. Door overdruk toe te passen, ontstaat er een gecontroleerde luchttoevoer. Je wilt nu eenmaal geen stof of bacteriën in de ruimte en dus in de verpakkingen hebben.

De Frisse Fabriek

Optimale voedselveiligheid door een goed binnenklimaat realiseer je niet door afzuiging hier en een koelsysteem daar: het gaat om het totale plaatje, het hele jaar door. Daarom is het belangrijk dat het klimaatsysteem op de productie en op de mensen wordt afgestemd. Met andere woorden: geen gestandaardiseerde oplossing, maar maatwerk dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. Dat realiseer je met De Frisse Fabriek: een nieuwe visie op het werk- en binnenklimaat in fabrieken en productiehallen.

Empack 2018

Tijdens Empack laat Colt International zien hoe je met gebruik van moderne, energiezuinige technieken en innovaties letterlijk een frisse fabriek kunt creëren én zorgt dat de hygiëne op het gewenste niveau is met minder milieubelasting en lage terugkerende kosten. Zodat je niet alleen de voedselveiligheid waarborgt, maar ook een comfortabel werkklimaat voor medewerkers realiseert, zodat zij optimaal kunnen functioneren.

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!