Hoe garandeer je de veiligheid van je bedrijfspand

  • Bouw

Je ziet het als jouw pand, of je het nou in bezit hebt of je het hebt gehuurd voor onbepaalde tijd. Je wil ook dat iedereen zich veilig voelt, zowel in het gebouw als op het dak. Daarom wil je een optimale beveiliging die collectief is. Voor iedereen.

Hoe garandeer je de veiligheid van je bedrijfspand

Deze collectieve beveiliging van het dak heet dakrandbeveiliging. Deze permanente beveiliging bestaat uit een vast hekwerk. Een verhoogde borstwering zorgt ervoor dat iedereen zonder extra beveiliging of training het dak op kan. Veilig werken, lopen en kijken is hiermee voor allen die bovenop het gebouw op het dak komen, gewaarborgd. Een ander voordeel is dat er tijdrovende maatregelen genomen dienen te worden voordat je het dak op wil. Het aanbrengen van een dakrandbeveiliging heeft veel voordelen.

Voordelen

Echt iedereen kan zonder problemen het dak betreden. Maximale veiligheid te allen tijde. Iedereen kan zich hierdoor voor 100% focussen op het werk wat gedaan moet worden, zonder afgeleid te worden door vanglijnen, veiligheidshaken of veiligheidsharnassen. Op deze manier kun je de veiligheid van je bedrijfspand of het gebouw wat je huurt garanderen.

Permanent

Met een dakrandbeveiliging ben je verzekerd van optimale veiligheid. Te allen tijde en permanent, altijd dus. Niemand hoeft zich van tevoren zorgen te maken over wat er moet gebeuren. Ook met onervaren personen die om een bepaalde reden op het dak willen is deze dakrand beveiliging een vaste beveiliging en een veilige zekerheid. Een harnas of lijnen zijn niet noodzakelijk bij een permanente dakrandbeveiliging. Werklieden kunnen vrij bewegen en geconcentreerd met hun werk bezig zijn, waardoor de werkzaamheden sneller afgerond zijn.

Bij het tekortschieten in zorgplicht is de werkgever aansprakelijk voor de schade, tenzij hij kan aantonen dat hij zijn zorgplicht niet heeft geschonden. Als er een dakrandbeveiliging is aangebracht op het dak van het gebouw heeft hij zijn zorgplicht niet geschonden! Om deze reden is de optimale dakrandbeveiliging niet meer weg te denken als veiligheidsmaatregel. Natuurlijk en gelukkig gaat veiligheid boven alles en wordt dan ook regelmatig permanente dakrand beveiliging toegepast. Zorg dat je personeel geen gevaar loopt en dat je bezoekers veilig het dak van je bedrijfspand kunnen betreden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!