Hoe goed is uw bedrijf beschermd tegen cybercriminelen?

  • Technologie

De markt waarin cybercriminelen opereren professionaliseert in hoog tempo. Hoe bescherm je jouw organisatie hiertegen? Veel ondernemers proberen daarom om hun organisatie te beschermen tegen deze criminelen.

Hoe goed is uw bedrijf beschermd tegen cybercriminelen?

'Daar komt echter meer bij kijken dan het installeren van een goede virusscanner’, vertelt Niels de Waard van ICT-dienstverlener Aragorn uit Eindhoven.

ICT-beveiliging

‘Een goede preventie tegen hackers komt niet langer alleen voort vanuit de techniek. Beveiligingsoplossingen, menselijk handelen en beleid dienen optimaal op elkaar afgestemd te worden. De ICT-beveiliging is niet sterker dan de zwakste schakel’, legt Niels de Waard uit. ‘Organisaties die zich willen wapenen tegen gewiekste cybercriminelen moeten van goeden huize komen.’

Back up

Om vanuit de techniek aanvallen te weren, kunnen intelligente firewalls, goede antivirus en anti ransomware oplossingen voor werkplekken én servers en een goed beveiligd (draadloos) netwerk worden ingezet. Daarbij is het tevens belangrijk dat deze oplossingen onderling goed met elkaar communiceren en regelmatig een goede back up van gegevens wordt gemaakt.

Juiste (technische) oplossingen

Maar zelfs als alles vanuit de techniek goed is geregeld, is een bedrijf nog niet veilig. De Waard: ‘Als medewerkers per ongeluk op links klikken die mogelijk ‘troep’ bevatten, dan kan dit alsnog tot problemen leiden. Maar het komt ook voor dat er malafide content zit in een afmeldlink van een nieuwsbrief, of in de acceptatie van een cookie-melding.

Dit kan ondervangen worden door medewerkers en ICT-afdelingen te trainen op bewustwording. Want een goed antivirus oplossing om een onderneming te beschermen is al lange tijd niet meer voldoende. Investeer daarom in de juiste (technische) oplossingen, train medewerkers en denk na over het intern beleid rondom het gebruik van informatiesystemen, internetverkeer en e-mail.

Onderschat de impact van een cyberaanval in ieder geval niet en ga na of uw onderneming kwetsbaar zou zijn in een dergelijke situatie. Meer weten? Neem dan contact met ons op, want bij Aragorn helpen wij ondernemers graag om de juiste stappen te zetten in de ICT-beveiliging van hun bedrijf.’

Meer informatie over ARAGORN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!