Hoe houd je je werknemers fit tijdens de corona crisis?

  • Toerisme & Recreatie

Tijdens de corona crisis kan het best lastig zijn om je werknemers fit te houden. Het welzijn van personeel is erg belangrijk. Niet alleen voor het personeel zelf, maar ook voor het bedrijf. Wanneer personeel fit en gezond is, zullen zij zich minder snel ziek melden en productiever zijn tijdens werk.

Hoe houd je je werknemers fit tijdens de corona crisis?

Daarom is het erg belangrijk om personeel te stimuleren om fit te blijven. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Als je dit serieus aan wilt pakken moet je ervoor zorgen dat dit een onderdeel van je organisatie wordt. Maar hoe doe je dit op het moment dat iedereen thuis werkt? Het kan best een uitdaging zijn, daarom geven wij je een aantal tips.

Aansporen om fit te blijven

Sommige mensen hebben net even dat zetje in de juiste richting nodig. Daarom kun je als bedrijf je personeel aansporen om fit te blijven. Tijdens de corona crisis is het goed om hier extra aandacht aan te besteden. Je kunt bijvoorbeeld in een groepsapp delen wat voor gezonde maaltijd je hebt gegeten of hoe ver je hebt hardgelopen. Naast dat je hier fit door blijft, zorgt het ook onder verbinding tussen de werknemers. Dit is een extra voordeel, vooral nu iedereen vanuit huis moet werken. We hebben de pluspunten van fitte werknemers nog even voor je onder elkaar gezet.

  • Je voelt je een stuk beter, fitter en energieker
  • Je hebt minder kans op hart en vaatziekten.
  • Je bent minder snel ziek.
  • Je hebt minder last van stress.
  • Het is goed voor je geheugen en hersenen.

Uitdaging en wedstrijden

Mensen zijn nu eenmaal competitief en hier kun je gebruik van maken. Juist tijdens de corona crisis is het goed om hier mee te beginnen. Veel mensen vervelen zich, dus het is een goed moment om fit te worden. Je moet er met alle medewerkers voor gaan! Door dit met z’n alle te doen, houden je medewerkers het ook makkelijker vol. Het wordt standaard en een gewoonte om gezond te eten en regelmatig te sporten. Ook kunnen jullie een wedstrijdelement koppelen aan het fit worden. Bijvoorbeeld door een wedstrijd te houden wie het meeste is afgevallen of het sterkst is geworden. Er zijn meer dan genoeg dingen te bedenken om fit worden leuk te maken!

Het is dus helemaal niet moeilijk om je personeel te stimuleren om fit te worden. Helaas is het momenteel niet mogelijk om naar de sportschool Amsterdam te gaan. Gelukkig zijn er thuis ook meer dan genoeg oefeningen die je kunt doen. Bijvoorbeeld met je eigen lichaamsgewicht of met een setje dumbells.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!