Hoe kan een bedrijf een nieuw product maken?

  • Innovatie & MVO

Mogelijk ben jij de eigenaar van een bedrijf dat op het moment bezig is met het maken van een nieuw product. Hier gaat natuurlijk veel aan vooraf. Zo moet de productie geïnvesteerd worden, maar het product moet ook ontworpen worden. Hier zal dan een prototype van gemaakt worden wat getest zal worden bij de doelgroep om erachter te komen of alles goed werkt en het er goed uitziet.

Hoe kan een bedrijf een nieuw product maken?

Vaak is dit niet het geval en moet het design dus aangepast worden. Vervolgens wordt er weer een nieuw prototype gemaakt en getest. Deze cyclus duurt wel even, maar uiteindelijk zal het item geproduceerd kunnen worden. Dit kan met de onderstaande methoden.

Spuitgieten

Zo kan er gekozen worden voor spuitgieten. Dit is een formatieve productietechnologie, wat betekent dat er een product gemaakt wordt door eerst kunststof te smelten en dit vervolgens te injecteren in de holte van een matrijs. Het materiaal zal stollen als het afkoelt, waardoor het de vorm van de matrijs aanneemt. Nadat dit het geval is zal het product uit de matrijs geworpen worden. Het proces kan dan weer opnieuw beginnen. Je kunt dus eigenlijk alleen gebruik maken van spuitgieten als het product dat je wilt produceren van plastic gemaakt zou moeten worden.

CNC frezen

Moet het artikel gemaakt zijn van metaal en dus niet van plastic? Dan is het een stuk beter om gebruik te maken van een subtractieve productietechnologie genaamd CNC frezen, waarbij CNC staat voor Computer Numerieke Controle. Hierbij zullen de producten vervaardigd worden door materiaal te verwijderen uit een solide blok, wat een werkstuk of een blanco wordt genoemd. Dit wordt gedaan met behulp van diverse snijgereedschappen. Ook een CNC freesmachine zal ingezet worden voor het produceren van het artikel. Door zo’n apparaat in te zetten zul jij weinig hoeven te doen, de machine doet de productie namelijk gewoon zelf.

3D printen

Een product kan ook op nog een andere manier gecreëerd worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden door een 3D printer aan te schaffen, al kun je ook een 3D print service inhuren. Door dit te doen kun je dus een artikel 3D printen. Hierbij worden natuurlijk speciale machines gebruikt. De 3D printers zijn hartstikke snel en zijn tegenwoordig ook niet eens heel duur meer. Hierbij kan gekozen worden tussen ontzettend veel verschillende technieken, maar een particuliere printer gebruikt vaak FDM. Ook zijn er diverse materialen die je kunt gebruiken bij het 3D printen, zowel metalen als kunststoffen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!