Hoe kun je als ondernemer in deze coronacrisis meer uit je webhosting halen?

  • Technologie

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen. Waar de huidige coronacrisis voor het ene bedrijf voor een flinke reductie van de omzet zorgt, biedt het anderen nieuwe mogelijkheden. Consumenten bezoeken geen fysieke winkels meer, maar bestellen producten online.

Hoe kun je als ondernemer in deze coronacrisis meer uit je webhosting halen?

Deze trend is overigens niet nieuw! Ook voor deze crisis nam het percentage online aankopen in huishoudens toe. Kleding, boodschappen en zelfs elektronica worden tegenwoordig in webwinkels besteld. De prijs is hier niet hoger dan in de fysieke winkel, terwijl het gemak toeneemt. Welke kansen heb jij al gezien? In dit artikel geven we tips om meer uit je webhosting te halen.

Start een webwinkel op je webhostingpakket

Bij veel webhostingpakketten is het mogelijk om meerdere websites op te zetten. Zoek uit of je webhostingpakket voldoende ruimte biedt voor een tweede website naast bijvoorbeeld je bedrijfswebsite. Mocht je gebruikmaken van een VPS, een Virtual Private Server, dan zal dat zeker het geval zijn. Bij shared webhosting ligt het aan de omvang van je pakket. Benut deze ruimte door hier bijvoorbeeld een webwinkel op te plaatsen. Het bouwen van een webwinkel is tegenwoordig heel eenvoudig. Zelfs wanneer je geen technische kennis hebt en het ontwikkelen van websites niet de corebusiness van je bedrijf is.

Snel een webwinkel lanceren

Om snel in te kunnen spelen op kansen, is het verstandig om een contentmanagement-systeem (CMS) te gebruiken. Goede voorbeelden hiervan zijn WordPress en Magento. Combineer WordPress met het gratis WooCommerce om de basis van je webwinkel op te bouwen. Magento is van zichzelf al een webwinkel. Vervolgens hoef je enkel nog een passende lay-out aan te schaffen om van start te kunnen. Er zijn meerdere websites waar je deze lay-outs voor zestig tot zeventig euro kunt kopen. Het installeren van zowel het CMS als de lay-out is in een paar muisklikken gedaan. Je vindt op internet complete handleidingen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!