Hoe kun je mobiliteit het slimst organiseren?

  • Technologie

De mobiliteitsbehoefte verandert. Ondernemers en wagenparkbeheerders richten zich tegenwoordig niet meer alleen op auto’s, maar zoeken naar de beste mobiliteitsoplossing voor hun medewerkers. Wet- en regelgeving speelt hierin een belangrijke rol, denk maar aan het klimaatakkoord. Elektrisch rijden krijgt steeds meer de voorkeur. Er zijn echter nog veel vragen over duurzame mobiliteitsoplossingen.

Hoe kun je mobiliteit het slimst organiseren?

Terwijl deze themaspecial uitkomt, praat Vallei Auto Groep haar particuliere en zakelijke klanten en relaties bij over alle ins en outs van het ‘nieuwe rijden’ tijdens het Elektrisch rijden event in Veenendaal. Hoe werkt elektrisch rijden? Wat zijn de (fiscale) voordelen? Welke modellen zijn er? Toehoorders krijgen volop informatie over laadpalen, techniek en alternatieve mobiliteit.

E-asy op weg

Vallei Auto Groep richt zich niet alleen op auto’s. Deze maand introduceren zij hun eigen laadoplossing: E-asy op weg. Een laadpaal en een laadpas waarmee je onderweg, op de zaak of thuis kunt laden. “Van aanvraag tot installatie, wij regelen alles voor onze klanten.”

E-asy besparen

Voor veel bedrijven is mobiliteit de grootste kostenpost. Het wagenpark beheren, de auto’s onderhouden en de administratie van woon-werkverkeer en zakelijk reizen bijhouden, vergt tevens veel tijd. Als werkgever wil je de kosten verlagen, maar de mobiliteit van werknemers behouden. Hoe kun je dit slim aanpakken? “Wij zoeken voor onze klanten altijd naar de meest duurzame mobiliteitsoplossing, passend bij de wensen van de klant. Welke auto is het zuinigst? Welke heeft de laagste CO2 uitstoot? Elektrische auto’s rijden schoner en duurzamer, omdat er geen CO2 en stikstof wordt uitgestoten. De aanschaf is momenteel nog wat duurder, maar de maandelijkse kosten zijn, door de fiscale voordelen en lagere onderhoudskosten, lager in vergelijking tot een brandstofauto. De zogenaamde Total Cost of Ownership (TCO) van een elektrische auto heeft daarmee het omslagpunt bereikt ten opzichte van een brandstofauto.”, vertelt Kenley Langewouters, Coördinator New Mobility.

E-asy beslissen

Vallei Auto Groep heeft vijf vestigingen waarmee zij zowel particuliere als zakelijke klanten ontzorgen op mobiliteitsgebied. Klanten kunnen bij de mobiliteitsaanbieder terecht voor een uitgebreide range aan modellen, financiering, leasing, onderhoud en reparatie, schadeherstel, onderdelen en accessoires. Zij zijn officiële dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. SEAT en ŠKODA brengen begin 2020 hun eerste elektrische modellen op de markt. Volkswagen voegt binnenkort de ID. Family toe. Langewouters: “Er komt een steeds grotere keuze aan elektrische modellen op de markt met een goede actieradius en concurrerende prijsstelling.”

Vallei Auto Groep

E-asy mobiliteit

Naast elektrische auto’s en laadstations heeft Vallei Auto Groep ook andere mobiliteitsoplossingen.
“Vaak concentreren bedrijven zich enkel op medewerkers die recht hebben op een auto van de zaak, maar er is ook winst te behalen bij medewerkers die met hun eigen auto komen. Met onze mobiliteitsscan kijken we o.a. waar deze medewerkers wonen, op welke manier ze van huis naar werk reizen en welke andere reismethoden misschien beter zouden zijn in verhouding tot reistijd en kosten. Een elektrische fiets zou zomaar een optie kunnen zijn om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. De verkoop of lease van fietsen staat op de agenda om dit jaar nog aan te bieden aan onze klanten. Vanaf 2020 gaat de bijtelling in op een fiets van de zaak, dus we verwachten veel vraag”, aldus Langewouters. Momenteel wordt ook hard gewerkt aan de introductie van een mobiliteitspas. Hiermee heeft een medewerker toegang tot openbaar vervoer, een OV-fiets, deelauto’s, taxidiensten en parkeren. Met de pas kan de medewerker zelf kiezen hoe hij zo efficiënt, groen of goedkoop mogelijk van A naar B reist. De administratie loopt geautomatiseerd, dus de werkgever heeft geen last meer van losse declaraties. Wederom één van de nieuwste mobiliteitsoplossingen van Vallei Auto Groep.

Mobiliteitsvraagstuk?

Heb je vragen op het gebied van mobiliteit? Vallei Auto Groep denkt graag met je mee over een duurzame mobiliteitsoplossing. Meer weten? Neem contact op met het Business Center.

Meer informatie over VALLEI AUTO GROEP :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!