Hoe werkt een zakelijke lening

  • Financieel & Juridisch

Wil je investeren in machines, voertuigen of uitbreiding van jouw onderneming? Dan moet je hier voldoende financiële middelen voor hebben. De meeste bedrijven hebben het geld voor zo’n investering niet op de bank staan. Dit betekent echter niet dat investeren niet mogelijk is. Je kunt tegenwoordig namelijk kiezen voor een zakelijke financiering.

Hoe werkt een zakelijke lening

Er zijn echter genoeg ondernemers die nog niet eerder een zakelijke lening afgesloten hebben. Geldt dat ook voor jou? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe zo’n lening werkt. Dat vertellen wij je in deze tekst.

Wat is een zakelijke lening?

Voordat we ingaan op de werking van een zakelijke lening, geven we hier eerst kort antwoord op de vraag: ‘Wat is een zakelijke lening?’. Een zakelijke lening is een lening waarbij je het geleende bedrag in één keer op jouw rekening krijgt bijgeschreven. Dit betekent dus dat je het direct kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een investering. Je betaalt het geleende bedrag in maandelijkse termijnen terug. Het geld dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw weer opnemen. Over het openstaande bedrag van een zakelijke lening betaal je altijd een vooraf afgesproken rentepercentage.

Wanneer kies je voor een zakelijke lening?

Er zijn genoeg ondernemers die niet precies weten wanneer zij een zakelijke lening af moeten sluiten. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je wilt investeren in de uitbreiding van jouw bedrijfspand, machines of voertuigen. Dergelijke investeringen kosten vaak een hoop geld. Met een zakelijke lening kun je tot wel 1 miljoen euro krediet lenen. Op deze manier wordt het makkelijk om de beoogde investering te financieren. Je kunt ook kiezen voor zakelijk krediet, maar het is dan maar de vraag of je genoeg geld kunt lenen. Bij zakelijk krediet kun je namelijk maar tot 250.000 euro lenen. Voor grote investeringen is het daarom beter om voor een zakelijke lening te kiezen in plaats van voor zakelijk krediet.

Een zakelijke lening afsluiten

Klinkt een zakelijke lening jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk zo snel mogelijk zo’n lening afsluiten. Hiervoor richt jij je tegenwoordig tot een online kredietverstrekker, zoals New10. Nadat je eenmaal een account hebt aangemaakt, upload je bij- en afschrijvingen en je jaarrekening. Op basis van deze gegevens ontvang je vervolgens een persoonlijk aanbod. Het gaat hier om een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je het al dan niet accepteert. Wanneer je akkoord gaat, moet je nog een aantal aanvullende documenten toevoegen en jezelf via je bank identificeren. Wanneer alles akkoord is, wordt de financiering direct naar jou overgemaakt. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!