Hoe zorg je ervoor dat je productie op peil blijft ondanks de krapte op de arbeidsmarkt?

  • Zakelijke dienstverlening

De toenemende schaarste op de arbeidsmarkt in de regio West-Brabant zorgt voor problemen in de logistieke sector, maar ook bedrijven waar assemblage- en productiewerkzaamheden worden verricht kampen met een tekort aan personeel.

Hoe zorg je ervoor dat je productie op peil blijft ondanks de krapte op de arbeidsmarkt?

Dit wordt bevestigd door onderzoek van het CBS, in 17% van de gevallen produceren bedrijven minder snel doordat ze niet genoeg personeel hebben. Hoe zorg je ervoor dat je productie toch op peil blijft?

Investeren in de werkplek

“Investeren in een verbetering van de efficiëntie en productiviteit van de werkplek is een must” vertelt Frodo Rijk, eigenaar van Human Workspace - dé specialist op het gebied van productieve werkplekinrichting met een ruim assortiment aan modulaire werktafels met slimme accessoires, kasten, karren, trolleys, ergonomische matten, Andon systemen en werkplaatsstoelen. “Onze werkpleksystemen worden gebruikt voor handmatige werkzaamheden. We zien bij klanten in de logistieke sector dat er tijdens pieken veel vraag is naar personeel voor dergelijke werkzaamheden en dat er hogere eisen worden gesteld aan medewerkers doordat er handelingen bijkomen zoals het verwerken van retourzendingen. Bij assemblage- en productiebedrijven worden steeds meer verschillende werkzaamheden aan dezelfde werktafel verricht. Dit vraagt om flexibele en productieve oplossingen voor de werkplek.”

Human Workspace

Efficiënt en ergonomisch

“Natuurlijk worden eenvoudige werkzaamheden steeds meer gerobotiseerd en dit heeft een positief effect op de productiviteit. Echter voor specialistische werkzaamheden waarbij ook flexibiliteit en snelle opschaling een rol spelen, is digitalisering lastig. Klanten kiezen toch vaak voor een extra werkplek om pieken op te vangen of voegen accessoires aan een werktafel toe om aan een tijdelijke vraag te kunnen voldoen. Er wordt meer van medewerkers verwacht en het is dan juist van belang om te investeren in een efficiënte en ergonomische werkplek waardoor het werk met meer plezier maar ook sneller en beter kan worden gedaan.”

Inrichting van de werkplek

“Wij adviseren klanten om goed na te denken over de inrichting van de werkplek. Welke handelingen worden hier verricht? Als het gaat om inpakwerkzaamheden, zorg er dan voor dat verpakkingsmateriaal, printers, label dispensers en extra onderdelen binnen handbereik zijn, maar zorg ook voor voldoende ruimte op het werkblad om de werkzaamheden netjes en snel uit te voeren. Komen er meer werkplekken en/of worden er wellicht andere werkzaamheden verricht?Dan is het raadzaam om te investeren in een modulair systeem dat eenvoudig kan worden uitgebreid en aangepast. Daarbij onderstrepen wij het belang van een ergonomische werkplek, denk bijvoorbeeld aan een in hoogte verstelbare werktafel, maar ook het gebruik van goede dimbare verlichting en stamatten. Door een werkplek slim en ergonomisch in te richten, is de kans op eventuele blessures bij werknemers vele malen kleiner en de productiviteit groter.“

Human Workspace

Worden er bij uw bedrijf handmatige werkzaamheden uitgevoerd en bent u op zoek naar nieuwe of betere productieve werkpleksystemen? Ga dan naar de handige 3D configurator op de website van Human Workspace of neem contact op en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom in Oosterhout (Noord-Brabant). De koffie en worstenbrood staan klaar! 

Meer informatie over HUMAN WORKSPACE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!