Hoe zorgen we ervoor dat u toch op locatie komt en is het evenement veilig?

  • Toerisme & Recreatie

Van Amerongen is niet alleen sterk in het leveren van tijdelijke verkeersmaatregelen rondom infra -werkzaamheden maar ook bij evenementen die een grote impact hebben op de verkeersdoorstroom. Dit is mooi en duidelijk te zien bij Bridge to Liberation.

Hoe zorgen we ervoor dat u toch op locatie komt en is het evenement veilig?

Dit evenement is opgezet om en breed publiek stil te laten staan bij de impact van de Slag om Arnhem. En daaruit lering te trekken en lessen vertalen naar nu en de toekomst. Dit vergroot de relevantie van de impact van oorlog en waarde van vrijheid voor komende generaties. Dit houdt natuurlijk in dat er veel mensen op af zullen komen vanuit Arnhem en daarbuiten. Dit alles zal goed geregeld moeten worden om bezoekend verkeer en forenzen goed te begeleiden naar hun bestemming.

Verkeersplan evenementen

In de gesprekken met de organisatie en de wegbeheerder worden alle scenario’s besproken om zo tot een goed beeld van de omvang te komen en een goed werkbaar plan uit te creëren. Met input van alle partijen stelt Van Amerongen een verkeersplan op met de afsluitingen, omleidingsroutes, routes voor de fietsers, routes voor de voetgangers en de informatievoorziening zowel vooraf als tijdens het evenement. Na controle door de organisatie wordt het plan doorgezet naar de wegbeheerder om de benodigde vergunning te verkrijgen.

De start

Vanaf twee weken van te voren zullen de eerste borden geplaatst worden om de weggebruikers te informeren wat er (in dit geval) 20 september 2019 zal gaan gebeuren. Dit zorgt ervoor dat de omwonenden en mensen die met grote regelmaat deze weg gebruiken weten dat de weg is afgesloten.

De postinstructies worden naar de verkeersregelaars gestuurd zodat deze zich goed kunnen inlezen wat van hun, op hun post, verwacht wordt. Ongeveer twee dagen van te voren zal de rest van de afzettingen (borden, hekken, afzethekken, tekstwagens) geplaatst worden, zodat op de dag zelf alles alleen maar actief gemaakt dient te worden.

De dag zelf

Op de dag zelf worden op het afgesproken tijdstip alle borden/aankondigingen actief gemaakt en zullen de verkeersregelaars, nadat ze een laatste instructies hebben ontvangen, hun post betreden. In het kader van informatie voorziening en advisering van de weggebruikers regelen de verkeersregelaars het verkeer rondom hun post. Dit alles door een centrale post aangestuurd. Deze stuurt weer een coördinator aan.

Zo hebben de organisatie en de wegbeheerder één aanspreekpunt zodat alles gestroomlijnd verloopt. De coördinator houdt ook omliggende wegen in de gaten. Bij eventuele opstoppingen in het verkeer communiceert hij met de centrale post om deze zaken z.s.m. op te lossen. Het gehele evenement blijven de verkeersmaatregelen actief. En zullen de verkeersregelaars op hun post blijven.

Einde evenement

Zodra het evenement ten einde is en het is veilig om de posten op te heffen, zullen de posten gefaseerd opgeheven worden. Dit om het verkeer op een rustige manier weer op te starten. De weg waar het evenement plaats heeft gevonden blijft nog de gehele nacht dicht om opruimwerkzaamheden makkelijker en veiliger te maken. Hier staat dus nog een afzetting en een verkeersregelaar om op de veiligheid toe te zien. Binnen 48 uur na het evenement worden alle maatregelen weer opgehaald! Na het evenement wordt met alle betrokken partijen een evaluatie ingepland om zo de plus en verbeterpunten (als die er zijn) door te spreken. Dit wordt meegenomen in de daar op volgende edities.

The Bridge to Liberation

Ook dit jaar zal Van Amerongen voor de verkeersmaatregelen zorgen, zodat de bezoekers veilig dit evenement kunnen beleven en de weggebruikers veilig naar huis kunnen gaan. Een groot project dat Van Amerongen met liefde uitvoert en met de grootst mogelijk precisie.

The Bridge to Liberation is een herdenking die wordt opgeluisterd door muziek en videobeelden die getoond worden op een groot scherm op de John Frost brug. Voor meer informatie over dit evenement kijk op bridgetoliberation.nl.

Bron: Van Amerongen

Meer informatie over AMERONGEN FACILITAIR B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!