Innoveren en investeren in je eventlocatie is een must is

  • Zakelijke dienstverlening

Sinds 2016 is de eventbranche meer aangetrokken en zijn er veel eventlocaties bijgekomen. Het wordt dan ook steeds belangrijker om jouw eventlocatie te onderscheiden van de rest. Maar hoe pak je dat aan? Lees de ondernemerstip van Libéma.

Innoveren en investeren in je eventlocatie is een must is

Foto: Brabanthallen in 's-Hertogenbosch

Om je te onderscheiden moet je vooral blijven innoveren en investeren. Daarnaast is meegaan met de tijd een must om aan de verwachtingen van de organisator en haar gast te blijven voldoen.

Uitstraling en sfeer

Uit onderzoek blijkt dat het van belang is om iedere 2 jaar je locatie te vernieuwen. Het vernieuwen en moderniseren van diverse faciliteiten kan bijvoorbeeld nieuwe organisatoren over de streep trekken om voor jouw locatie te gaan. Dit zorgt er ook voor dat je inspiratie biedt aan terugkerende organisatoren en hun events.

Uit het jaarlijkse onderzoek van High Profile blijkt het volgende: uitstraling en sfeer is de belangrijkste criteria voor organisatoren om voor een eventlocatie te kiezen. Door hier in te investeren met jouw eventlocatie blijf je in het vizier van de organisatoren.

Innoveren is inspireren

Innoveren gaat samen met inspireren. Dit kun je optimaliseren door te zorgen voor een aantrekkelijke look en feel van je locatie. Daarnaast is het creëren van een goede huisstijl, die je volledig doorvoert in al je uitingen, ook van belang.

De ontwikkeling van de technologie is nauwelijks bij te benen, terwijl organisatoren met de nieuwste technologische tools op hun event juist kunnen laten zien hoe innovatief ze zijn. Daarom is het juist voor een locatie belangrijk om bij te blijven met de laatste technologische ontwikkelingen en hierin de organisator te faciliteren en te verrassen.

Vernieuwde Brabanthallen

Een voorbeeld van investeren en innoveren vind je bij Brabanthallen ’s-Hertogenbosch met de recente uitbreiding van ruim 7.000 m2. Hiermee verdwijnt de U-vorm van het gebouw en is er een nieuwe centrale hal die in verbinding staat met alle andere hallen. Dit biedt de organisatoren nieuwe mogelijkheden en de nieuwe indeling is ook aangenamer voor de bezoekers.

Recent vond de tweede editie van de vakbeurs Houtpro+ plaats. Dit is de grootste beurs in houtbewerking en vindt elke 3 jaar plaats. Sinds de eerste editie is Houtpro+ enorm gegroeid en door de uitbreiding van Brabanthallen zien zij nog meer doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Zo speelt Brabanthallen in op de behoefte van de organisatoren.

Meer informatie over LIBÉMA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!