Intrekken in een nieuw bedrijfspand: deze zaken dien je geregeld te hebben

  • Zakelijke dienstverlening

Wanneer je gaat intrekken in een nieuw bedrijfspand zijn er een hoop dingen die je moet regelen. Hierdoor is het vaak een periode met veel stress. Door ruim van te voren te beginnen voorkom je dit. Je ben ondertussen natuurlijk ook nog druk bezig met het runnen van je bedrijf.

Intrekken in een nieuw bedrijfspand: deze zaken dien je geregeld te hebben

Een goede planning is daarom erg belangrijk, zet van te voren alles wat je moet doen op een rijtje. Wij helpen je alvast een handje, de volgende zaken moet je altijd regelen.

Energielabel

Wanneer je in een nieuw pand trekt moet er een energielabel komen.Of je nou een energielabel winkel of voor een groot pand nodig hebt, het is wettelijk verplicht. Op dit moment wordt een energielabel aangeduid met een letter, van A tot en met G, dit gaat in 2020 veranderen. Het wordt dan aangegeven door middel van BENG indicatoren. BENG staat voor, Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Dit wordt ook wel aangegeven met het volgende: NTA 8800. Er zal gekeken worden naar 3 verschillende zaken, namelijk de energiebehoefte, het primaire energieverbruik en het aandeel hernieuwbare energie.

Inrichting

Het vinden van de juiste inrichting kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Voordat je in een nieuw pand trekt moet alles er al staan. Je zult dus ruim van te voren moeten gaan kijken naar passende meubels. Het kan vaak ook nog wel even duren voordat de meubels geleverd worden. Op het moment dat je de afmetingen van het pand weet kun je eigenlijk direct gaan zoeken naar de juiste meubels.

Aansluitingen en abonnementen

Wanneer je naar je nieuwe pand verhuist moet alles goed werken. Allerlei verschillende abonnementen en aansluitingen moet je daarom van te voren regelen. Hierbij kun je denken aan een internetverbinding en een energieleverancier. Daarnaast zijn er vast nog een aantal dingen die specifiek voor jou belangrijk zijn. Regel dit op tijd, je kunt je voorstellen dat werken in een koud pand zonder internet het niet heel fijn is.

Buiten deze zaken zul je nog een hoop moeten regelen, het is vaak teveel om op te noemen. Wat je daarom het beste kunt doen is een verhuischecklist zoeken op internet. Hierin staat grotendeels wat je allemaal geregeld moet hebben. Als er nog dingen missen kun je de lijst aanvullen. Zo heb je meer duidelijkheid en zal je dingen niet zo snel vergeten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!