Is je startup klaar om investeerders te werven?

  • Financieel & Juridisch

Vaak is een startup afhankelijk van het geld van derden. Maar hoe maak je je startup in juridische zin klaar om investeerders te werven? Mostart en Timmermans Notarissen legt uit welke juridische vormen er zijn en waarom de juridische vorm van je startup zo belangrijk is.

Is je startup klaar om investeerders te werven?

Als je familie of vrienden geld steken in je startup, dan stellen ze vaak geen vragen over hoe het juridisch met je startup is geregeld. Bij professionele investeerders en banken is dat wel anders. Zij willen behalve een ondernemingsplan ook weten hoe je het juridisch hebt geregeld. Banken willen als je geld leent bovendien graag zekerheid voor de terugbetaling van het geleende geld. Bijvoorbeeld een hypotheekrecht op je huis. Professionele investeerders willen vaak een rendement op hun investering en/of een belang in je startup.

Verschillende bedrijfsvormen

De juridische vorm van je startup is belangrijk. Je hebt daar verschillende keuzes voor. Je kunt kiezen tussen de volgende Nederlandse bedrijfsvormen:

  • Eenmanszaak
  • Personenvennootschap (maatschap, vof of cv)
  • Coöperatie
  • Besloten vennootschap (bv)
  • Naamloze vennootschap (nv)

Elke bedrijfsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en afhankelijk van je investeringsplan past de ene beter bij jou dan de andere. Je Netwerknotaris kan je helpen de juiste keuze te maken.

Meer informatie over MOSTART & TIMMERMANS NOTARISSEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!