Je magazijnstelling; wat komt hierbij kijken?

  • Zakelijke dienstverlening

Veel bedrijven hebben veel opslag. Om dit beter te ordenen schaffen veel bedrijven een Magazijninstelling aan. Hierbij is het natuurlijk van groot belang dat deze periodiek gekeurd worden door het personeel die ermee werkt. Een magazijn moet namelijk erg stevig blijven staan en dit kan soms minder stevig worden als er een aanpassing wordt gedaan aan de magazijnstelling.

Je magazijnstelling; wat komt hierbij kijken?

Maar wat voor soorten stellingen zijn er eigenlijk en wat zijn de belangrijkste tips waar je rekening mee moet houden bij het controleren van de magazijninrichting?

Soorten stellingen

Er zijn diverse soorten stellingen die gebruikt kunnen worden voor verschillende soorten doeleinden. Ondernemers kiezen vaak voor een grootvakstelling, houten stelling, metalen stelling en kunststof stelling.

De houten en kunststof stellingen zijn vooral bedoeld voor goederen van licht gewicht. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in hygiënische ruimtes, koelcellen of voor administratief doeleinde.

De grootvak- en metalen stellingen daarentegen kunnen wel wat gewicht hebben Deze worden daarom ook gebruikt voor in het magazijn. Dit soort stellingen kunnen makkelijk verplaatst worden, wat erg handig kan zijn maar zijn ook erg stevig. Dit soort stellingen zijn vaak te vinden in een magazijn en kunnen daarom nog wel eens beschadigen. Het is daarom belangrijk dat je je stelling regelmatig blijft controleren.

Tips voor een veiliger magazijn

Ten eerste is het altijd van belang dat het gewicht van de goederen eerlijk verdeeld worden over de stelling. Een stelling kan natuurlijk heel veel hebben maar het komt nog wel eens voor dat het maximaal toegestane laad gewicht wordt bereikt, wat erg gevaarlijk kan zijn. Houd hierbij ook rekening met het draaggewicht per liggerpaar. Ten tweede is het belangrijk om te controleren of alle stelling onderdelen niet beschadigd zijn. Loop dit zorgvuldig af om zo nodig onderdelen te vervangen. Een kleine schade is natuurlijk niet een groot probleem maar meerdere beschadigingen kunnen toch leiden tot slechter laadvermogen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!