Je medewerkers goed beschermd de winter in

  • Arbeidsmarkt

Zelfs in deze rare tijden is er één ding dat gewoon door blijft gaan, pandemie of niet: de wisseling van de seizoenen. Niet iedereen is er even blij mee, niet alle seizoenen zijn tenslotte even favoriet. Waar het tijdens een mooie zomer helemaal niet zo lastig is om veel thuis te moeten blijven, zeker niet als je een tuin hebt waar je van kunt genieten, wordt het in de herfst een stuk minder prettig.

Je medewerkers goed beschermd de winter in

Even een wandelingetje door de buurt of naar het park wordt een stuk minder aantrekkelijk als het koud is of regent. Alhoewel je het wisselen der seizoenen als werkgever lastig kunt veranderen, kun je je medewerkers wel een beetje helpen om ze leuk door te komen.

Veel thuis, maar wel naar buiten

De kans is groot dat veel mensen deze herfst en winter meer thuis zullen zijn dan zij normaal gesproken gewend zijn. Thuiswerken is de normaalste zaak van de wereld geworden, en vakanties, dagjes weg of avondjes uit een stuk minder vanzelfsprekend dan we gewend zijn. Lastige tijden, voor iedereen, die niemand even snel kan oplossen. Gelukkig zijn er wel dingen die een werkgever kan doen om deze periode wat prettiger en ook veiliger te laten verlopen.

Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je medewerkers veilig hun werk kunnen doen, en dat je daarbij de maatregelen die eventueel vanuit de overheid gelden respecteert. Er zal meer dan voorheen worden thuisgewerkt, en wellicht ook minder met het openbaar vervoer wordt gereisd. Voor de momenten waarop dat wel noodzakelijk is, of voor andere gelegenheden waarop zij nuttig of vereist kunnen zijn, is het een vriendelijk gebaar om als werkgever aan iedere medewerker mondkapjes te verschaffen van Maxilia.nl. In grote hoeveelheden ingekocht zijn deze vaak erg goed betaalbaar, en een mooi gebaar om je medewerkers een steuntje in de rug te geven.

Gezond zijn en blijven

Om gezond te zijn en te blijven is het noodzakelijk om goed de genomen maatregelen op te volgen, en oog te hebben voor de eigen gezondheid en die van een ander. Loop geen onnodig risico, en zorg dat medewerkers goed weten dat zij ook met lichte klachten gewoon thuis moeten blijven, al dan niet aan het werk.

Daarnaast is het goed om juist in deze tijden een gezonde levensstijl te stimuleren. Juist als mensen een hele dag thuis aan het werk zijn, wil bewegen er wel eens bij inschieten. Geef hier als bedrijf aandacht aan, bijvoorbeeld door aan alle medewerkers warme mutsen uit te delen in combinatie met een kaart met wandelroutes, bijvoorbeeld. Stimuleer dat zij hun werkzaamheden afwisselen met een regelmatige wandeling, ook als het buiten guur of koud is. In een tijd waarin thuisblijven al een groot deel van ons leven bepaalt, is er even op uit gaan om een frisse neus te halen tenslotte van groot belang.

Wil je weten waar je warme mutsen kan kopen? Ga dan naar https://www.maxilia.nl/mutsen-bedrukken/.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!