Kantoorverlichting moet minimaal energielabel C hebben

  • Zakelijke dienstverlening

Voor kantoren is het erg belangrijk om een juiste lichtverdeling en verlichtingssterkte (Lux) te hebben. De lichtopbrengst wordt in Lux aangeduid. Een werkplek op kantoor heeft 350 tot 500 lux nodig en bij een vergaderruimte is de norm 300 tot 500 lux.

Kantoorverlichting moet minimaal energielabel C hebben

Bij nauwgezet werken is 750 lux een vereiste op basis van NEN richtlijnen.

Led verlichting op kantoor

Led verlichting is een zeer geschikte lichtbron voor op het kantoor. Door de nieuwe generatie led verlichting zijn de specificaties zodanig dat men in de meeste gevallen de oude TL verlichting één op één kan vervangen voor led verlichting. Led panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten zodat ze naadloos passen in een systeemplafond. De gehele TL armaturen kunnen vervangen worden door Led panelen. Led verlichting is een waardevolle investering, omdat het energiebesparend, duurzaam en milieuvriendelijk is.

De voordelen van led verlichting:

  • Bij het gebruik van led verlichting is een besparing van 70% op het energieverbruik te realiseren ten opzichte van conventionele lichtbronnen.
  • Het vergroot de zichtbaarheid. Met het gebruik van led verlichting heeft u geen last van schaduwen of knipperende lampen.
  • Het toepassen van led verlichting is een duurzame investering, led lampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren.
  • Het gebruik van led verlichting is milieuvriendelijk vanwege de duurzaamheid en recyclebaarheid.

Minimaal energielabel C

Er worden steeds meer eisen gesteld aan het energielabel. Zo zijn er banken die bedrijfspanden met een slechter energielabel dan C niet meer financieren. Daarnaast moeten kantoorpanden in 2023 verplicht minimaal een energielabel C of beter hebben. Deze mogen anders niet meer verkocht of verhuurd worden. Per 2030 zullen alle kantoren zelfs een energielabel A moeten hebben. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het nationale energieverbruik en voor ruim 30% van de CO2-uitstoot. Tegelijk is het besparingspotentieel enorm; in veel gebouwen zijn besparingen van 30% op het energieverbruik mogelijk. Het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen levert ieder jaar geld op door de lagere energierekening. In een exploitatiebegroting vormt deze jaarlijkse kostenbesparing de hefboom om investeringen in energiebesparende maatregelen mogelijk te maken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!