Kost hevige sneeuwval werknemers een vakantiedag?

  • Arbeidsmarkt

Nederland was afgelopen week behoorlijk ontregeld door de hevige sneeuwval. Veel werknemers werkten hierdoor thuis. Bij veel bedrijven ontstond de vraag of een werknemer in zo'n geval een vakantiedag op moet nemen of niet.

Kost hevige sneeuwval werknemers een vakantiedag?

Door de slechte weersomstandigheden konden veel werknemers de afgelopen week niet op het werk verschijnen. De meeste werkgevers losten dit op door werknemers de mogelijkheid te geven om een dag thuis te werken. Deze oplossing is echter niet voor alle beroepsgroepen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan werknemers in de zorg of in het onderwijs. Sterker nog: het 'code rood' advies van de Rijkswaterstaat is geen vrijbrief voor werknemers om thuis te blijven. Werknemers zijn in principe gewoon verplicht om te komen werken. Is dat voor de werknemers geen mogelijkheid, dan kan de werkgever met de werknemer afspreken dat hij of zij hiervoor een vakantiedag opneemt.

WW-uitkering bij langdurige extreme weersomstandigheden

Voor werknemers die buiten werken, denk bijvoorbeeld aan werknemers in de bouw, zijn er in de collectieve arbeidsovereenkomst vaak afspraken gemaakt over het wel of niet werken bij slechte weersomstandigheden. Liggen de werkzaamheden in uw organisatie langere tijd stil door extreme weersomstandigheden, dan komen werknemers mogelijk in aanmerking voor een WW-uitkering. Een werkgever moet dan vaak wel eerst een periode zelf het loon doorbetalen. Dit noem je de zogenoemde eigenrisicoperiode.

Meer informatie over SCHAYK V.O.F., VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!