Kostenbesparing door een goed fleet management: hoe gaat dit in zijn werk?

  • Logistiek & Vervoer

Door het fleet management binnen je bedrijf op een slimme manier in te richten kun je voor een flinke kostenreductie zorgen. Een groot aantal bedrijven betaalt meer voor het gebruik van haar wagenpark, dan noodzakelijk is.

Kostenbesparing door een goed fleet management: hoe gaat dit in zijn werk?

Er zijn verschillende tools die je helpen bij het bijhouden van de rittenregistratie, mogelijkheden bieden om auto’s te volgen, op basis van de verzamelde data verschillende KPI’s te presenteren, enzovoorts. Heb jij voor jouw bedrijf al eens gedacht aan het in gebruik nemen van een tool voor fleet management?  

Mogelijkheden van tools voor fleet management 

Zoals reeds beschreven werd, bieden tools voor fleet management vaak verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor de tool van Webfleet Solutions, welke je de mogelijkheid biedt om het beheer van je wagenpark te vereenvoudigen voor belastingen, mogelijkheden biedt om de kosten te beheersen en je helpt om te voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving op dit gebied. Daarbij worden de verreden kilometers direct ingevoerd in een overzichtelijk dashboard. Zo weet je op ieder moment, welke kosten je kunt verwachten of door kunt berekenen aan een klant.  

Lagere werkbelasting voor het personeel van je bedrijf 

Ook niet onbelangrijk: een tool voor fleet management zorgt normaliter voor een lagere werkbelasting bij het personeel van je bedrijf. De automatische registratie van zakelijke ritten maakt dat werknemers dit niet langer handmatig bij moeten houden. Niet alleen makkelijker voor de werknemer, ook verkleint het de kans op fouten aanzienlijk. Het is immers niet zeldzaam, dat een werknemer vergeet een rit te registreren. Het is op een later moment vaak erg lastig om na te gaan hoeveel kilometers tijdens deze vergeten rit verreden zijn. Het is zelfs mogelijk om de tool feedback te laten geven over het rijgedrag van medewerkers. Zo werken zij straks nog efficiënter.  

Veilige en betrouwbare oplossing voor bedrijven 

Kies bij de keuze voor een tool voor fleet management altijd voor een veilige en betrouwbare oplossing. Sinds de wet- en regelgeving welke is vastgelegd in de AVG en GDPR, is het belangrijk om gegevens zo goed mogelijk te anonimiseren. De tool van bijvoorbeeld Webfleet Solutions biedt je hier ondersteuning bij. Zo komt de privacy van je medewerkers niet in het geding en wordt enkel data opgeslagen die je op een later moment nodig kan hebben. Een fijne gedachte, wanneer je de nieuwe tool bij je personeel introduceert! Aangeraden wordt om te kiezen voor een tool die ISO 27001 gecertificeerd is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!