Kunstmatige Intelligentie, een nieuwe business accelerator

  • Technologie

Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence – AI) is een breed concept en voor velen nog een vaag begrip. Vaak associëren we kunstmatige intelligentie met een science fiction film. Maar ook in computers of mobiele telefoons zit kunstmatige intelligentie. Denk ook aan autosystemen (ABS) of hoe Google en Facebook werken. Daar is AI aan het werk, het zijn systemen die zelf lerend zijn.

Kunstmatige Intelligentie, een nieuwe business accelerator

We denken aan robots maar de robot is de verpakking of de vorm, de machine. Kunstmatige intelligentie gaat om de inhoud, wat een robot doet en welke beslissingen die maakt.

Brabantse maakbedrijven

De Provincie Noord-Brabant herbergt vele bedrijven die met hun producten succesvol opereren, vaak opgebouwd vanuit het familiebedrijf. Het bijzondere DNA van de regio is dat er zoveel maakbedrijven zijn waar engineering & mechatronica samenkomen in machines voor het productieproces. 

Holistic Artificial Intelligence Platform

Dit bepaalt de navigatie van het nieuwe platform HAiP voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie: HAiP (Holistic Artificial Intelligence Platform) en de ambitie om engineering & mechatronica naar een digitale wereld te brengen. Slimme machines bouwen, data toevoegen met het oog op het verbeteren van productieprocessen en kwaliteit verhogen. Zo houden ondernemers voorsprong op de (internationale) concurrentie en gaan zij de toekomst in, die dichter bij is dan menigeen denkt!

HAiP

Netwerken

Door middel van meet-ups, internationale conferenties, laboratoria waar (internationale) studenten en professionals in teams samenwerken aan de ontwikkeling van slimme robots en het volgen van masterclasses voor professionals worden ondernemers begeleid op hun weg naar innovatie en projecten verder ontwikkeld.

De snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zal vele ondernemers kunnen helpen bij het digitaliseren én optimaliseren van het productieproces waardoor bedrijven sneller en kostenbesparend kunnen opereren.

Wil je meer weten over Kunstmatige Intelligentie?

Kom naar de volgende Meet-ups, ervaar de verdere digitalisering van je bedrijf en ontvang een stappenplan om met AI aan de slag te gaan. Er zijn ontbijtbijeenkomsten op 24 oktober en 15 november aanstaande. Aanmelden kan via de website van wtce.nl.

Meer informatie over World Trade Center Eindhoven - Zakensociëteit:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!