Letselschade en zelfstandig ondernemerschap

  • Farma & Zorg

Ondernemen en geconfronteerd worden met letselschade. Dat is geen prettige combinatie en voor veel ondernemers een groot drama. Zeker als het niet je eigen schuld is. Deze ongelukkige combinatie zorgt immers vaak voor grote problemen en daar kun je als ondernemen behoorlijk last van hebben.

Letselschade en zelfstandig ondernemerschap

Soms is de schade zo heftig, dat je er niet aan ontkomt tijdelijk of zelfs langdurig je werkzaamheden neer te leggen. Daarom is het indienen van een schadeclaim bij een aansprakelijke partij zeker het overwegen waard. Dat kan namelijk wel eens de enige mogelijkheid zijn om alle schade vergoed te krijgen.

Schade zorgt voor financiële tegenslag

Letselschade kan zich op allerlei manieren voordoen. Wat de oorzaak ook is, vaak loop je omzet en dus winst mis voor je onderneming. Naast allerlei andere schedeposten waar je mee te maken krijgt. Je loopt niet alleen lichamelijke schade op, juist ook op mentaal vlak krijg je als ondernemer het nodige te verduren. Een letselschadespecialist helpt je om jouw schade gecompenseerd te krijgen. Daarom doe je er goed aan deze specialisten in te schakelen. Vaak zijn daar voor jou geen kosten aan verbonden.

Extra kosten door schade

Het opgelopen letsel zorgt er voor dat je (tijdelijk) niet kunt werken. Je omzet daalt en je moet wellicht mensen inhuren om jouw werkzaamheden uit te voeren. Je wilt liever geen opdrachten mislopen en daarom is het zeker een slim idee je om je in de letselschadezaak te laten bijstaan door een letselschadespecialist die voor jou het maximale kan halen uit deze ongelukkige situatie.  Met een letselschadespecialist weet je zeker dat er goede hulp en financiële steun voor jou klaar ligt.

De meerwaarde van het inschakelen van een letselschadespecialist of advocaat

In geval van schade door letsel  is het verstandig je als ZZP'er bij te laten staan door een specialist of advocaat. Hoewel aansprakelijkheid wellicht wordt erkend door de tegenpartij, is het voor jou van groot belang jezelf niet tekort te doen. Zorg dat je zowel lichamelijk als mentaal voldoende hulp krijgt om deze moeilijke periode door te komen. Neem daarom altijd contact op met een deskundige op dit vlak voor de benodigde juridische ondersteuning.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!