Maak je bedrijf succesvoller met nieuwe technologie en social media

  • Technologie

Vroeger moest je het als kleine ondernemer hebben van goede acquisitie en moest je via mond-tot-mondreclame aan je reputatie bouwen. Tegenwoordig bieden nieuwe ontwikkelingen zoals beveiligingstechnieken, social media en Google oneindig veel mogelijkheden om je bedrijf nog succesvoller te maken en jezelf in de kijker te spelen.

Maak je bedrijf succesvoller met nieuwe technologie en social media

Beveiliging van je systeem

Zorg ervoor dat er van alle gegevens een back-up wordt gemaakt. Bij voorkeur maak je gebruik van twee back-upsystemen. Zo is een externe harde schijf nuttig. Daarnaast is het ook verstandig om online back-ups te maken in bijvoorbeeld iCloud, Google Drive of Office 365’s OneDrive. Door secuur met gegevens om te gaan, voorkom je het verliezen van belangrijke gegevens. Wie met goede beveiligingssystemen werkt, garandeert tevens de veiligheid en privacy van zijn klanten. Door hier een verkooppunt van te maken, kan je je onderscheiden van de concurrentie.

Bescherm jezelf

Wees als ondernemer ook bewust van de gevaren die zaken doen via het internet met zich mee kan brengen. Zorg dat het altijd duidelijk is met wie je in zee gaat of waar je geld in investeert in het kader van investment awareness. Gelukkig zijn er betrouwbare opties om online te handelen en geld te verdienen. Het internet biedt tal van mogelijkheden om je kapitaal te laten groeien, bijvoorbeeld op deze site waar je veilig kunt investeren in Forex en binary options, zodat je steeds in je bedrijf kunt blijven investeren.

Social media

Maak gebruik van Facebook, Pinterest, Twitter en andere social media. Beperk jezelf wel door in slechts één op de zeven posts duidelijk je bedrijf te promoten. Focus er meer op je klanten bij je bedrijf te betrekken door vragen te stellen op je Facebookpagina, en door je klanten aan te moedigen te reageren op je pagina. Post regelmatig nieuwe berichten en deel interessante feitjes en wetenswaardigheden over de producten of diensten die je aanbiedt. Het is erg belangrijk dat de klant het gevoel heeft gehoord te worden en dat je bedrijf benaderbaar is. Zorg ervoor dat je consequent je social media updatet om klanten te blijven binden. Kijk hier voor nog meer nuttige tips om je bedrijf online te promoten.

Aantrekkelijke website

Een goed georganiseerde site maakt een goede indruk. Online lezers zijn gewend direct van de informatie waar ze naar op zoek zijn te worden voorzien. Ze zijn vaak niet bereid om lange stukken tekst te lezen en veel te klikken om tot de gewenste informatie te komen. Zorg er daarom voor dat je site overzichtelijk is en een duidelijk keuzemenu heeft met onderwerpen als ‘Onze Diensten’, ‘Contact’, en ‘Bestel’. Maak gebruik van GoogleAds om je bedrijf ook in Google te promoten, zodat bij bepaalde zoektermen jouw bedrijf omhoog komt. Denk dus goed na over de URL en de keywords op je site om makkelijker gevonden te worden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!