Materialen voor in de bedrijfskeuken

  • Zakelijke dienstverlening

Een goede bedrijfskeuken kenmerkt zich door het gebruik van de juiste apparatuur en het juiste gereedschap. Wat is nou echt onmisbaar wanneer je een nieuwe bedrijfskeuken opzet?

Materialen voor in de bedrijfskeuken

Labels

In de bedrijfskeuken is het labellen van de producten van groot belang. De kok dient ten alle tijden te weten of een product nog gegeten mag worden of dat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dit voorkomt ook schimmels en onhygiënisch praktijken waardoor mensen ziek kunnen worden.

Ovens

Zorg voor goede ovens die bedoeld zijn voor bedrijven. Deze kunnen grotere hoeveelheden eten aan waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. Kies voor een uitvoering die past bij het soort eten wat je aanbiedt. Bij het bakken van pizza's heb je bijvoorbeeld veel aan een pizzawerkbank.

Kookgereedschap

Zorg voor een ruime voorraad aan messen, lepels en alles wat nodig is om de gerechten goed te kunnen bereiden. Zorg er ook voor dat het gereedschap scherp is om goed aan de slag te kunnen. Vervang dus tijdig oudere, versleten producten.

Handige werkplekken

Zorg voor compacte en goede werkplekken om bij grotere aantallen de werkdruk goed aan te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een koelwerkbank: hier kan je makkelijk je product op verwerken en tegelijkertijd in de kasten zetten om het te laten koelen. Een ideale combinatie die ruimte en tijd bespaart.

Vervoer

Voor het vervoer van het eten dien je ook handige karretjes te hebben om zo tegelijkertijd meerdere producten snel te kunnen vervoeren. Als je diverse broodjes en drank vervoert kan een regaalwagen een zeer goede hulp zijn. Maar ook een kleinere serveerwagen is geschikt om je te helpen met het vervoeren van diverse maaltijden. Inventariseer van tevoren wat het meest praktisch is voor een goede workflow.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!