Meld u nu aan voor het mini-symposium Carbon Farming van ZLTO

  • Agrofood & Biobased

ZLTO en haar partners nodigen geïnteresseerden uit om samen met overheid, ondernemers en de agrarische sector in gesprek te gaan over Carbon Farming. Tijdens het symposium op 7 september wordt onder andere gesproken over de rol van de koolstofboer.

Meld u nu aan voor het mini-symposium Carbon Farming van ZLTO

Boeren spelen een belangrijke rol als het gaat om klimaat, natuur en biodiversiteit en zijn in staat om via ecosysteemdiensten een positieve bijdrage te leveren aan koolstofvastlegging, biodiversiteit, landschap en waterberging. Het zijn diensten waar in de praktijk veelal geen vergoeding tegenover staat. In de pilot Koolstofboeren Windpark Krammer wordt een methode geïntroduceerd om deze beloning te concretiseren voor boeren.

In samenwerking met Windpark Krammer en de burgercoöperaties Deltawind en Zeeuwind is ZLTO een pilot gestart waarin vijftien agrariërs de komende vijf jaar ruim 2.500 ton CO2 gaan vastleggen in landbouwbodems en maatregelen uitvoeren ter bevordering van biodiversiteit en landschap. Deelnemende agrariërs worden beloond voor deze diensten, waarmee Deltawind en Zeeuwind dus investeren in een lokale CO2-kringloop.

U bent uitgenodigd

Ter gelegenheid van deze pilot nodigen we u graag uit om samen met bedrijfsleven, overheid en agrarische sector in gesprek te gaan over de potentie van de bodem, de (on)mogelijkheden om lokaal CO2 te compenseren en lichten we graag toe wat een koolstofboer zoal doet om CO2 uit de atmosfeer langdurig vast te leggen in zijn bodem.

Programma

Het programma gaat van start om 12:30 uur met een lunchbuffet en om 16:30 uur sluiten we af met de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje samen kennis uit te wisselen.

  • Jeroen Klompe – Soil Heroes (ecodiensten verwaarden i.s.m. andere partijen)
  • Hendrik Hoeksema – ZLTO (toekomst van CO2 compensatie in de agrarische sector)
  • Ronde tafel met koolstofboeren en bodemspecialist (over de bodem lezen, bomen planten & meer)
  • Dorine Helmer – PWC (CO2-beprijzing en compensatie in bedrijfsleven)
  • Rondleiding bedrijf van Cornelis Mosselman
  • Inge Lardinois – Ministerie LNV (politieke instumenten om te sturen op duurzaam bodembeheer)

Bekijk het volledige programma op de ZLTO website.

Locatie

Boerderij van Cornelis Mosselman, Altekleinsedijk 5, 3257MA Ooltgensplaat (Zuid-Holland)

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en dat kan per mail bij de organisatoren. In verband met de huidige coronamaatregelen is er namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!