Meld u nu aan voor het Zeeuws ParticipatieFonds

  • Regionale ontwikkeling

Bent u de eigenaar van een bedrijf in de vroege groeifase en hebben uw werkzaamheden een aantoonbare impact op de Zeeuwse economie en/of werkgelegenheid? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een investering van het Zeeuws ParticipatieFonds.

Meld u nu aan voor het Zeeuws ParticipatieFonds

Het Zeeuws Participatiefonds (ZPF), opgericht door het Rijk, de provincie en Impuls Zeeland, verstrekt risicodragend kapitaal voor groeiende ondernemingen met een substantiële impact op de Zeeuwse economie en een sterke focus op innovatie.

Voor wie is het Zeeuws ParticipatieFonds?

Om in aanmerking te komen voor een investering van het ZPF dienen bedrijven reeds actief te zijn op de markt en omzet gerealiseerd te hebben. Verder moeten ondernemers open staan voor feedback van een sparringpartner en dienen bedrijven bij voorkeur in Zeeland gevestigd te zijn, of in ieder geval een aantoonbare impact te hebben op de Zeeuwse economie en werkgelegenheid.

Werkwijze van het Zeeuws ParticipatieFonds

De investering vanuit het ZPF vindt plaats door een aandelenbelang, eventueel gecombineerd met een lening. Het maximale investeringsbedrag bedraagt € 250.000,-. De investeringshorizon van het ZPF is doorgaans vijf jaar waarna een exit volgt. Hierover worden bij aangaan van de participatie heldere afspraken gemaakt. Een exit kan middels terugkoop van aandelen door ondernemer(s), bedrijf of verkoop aan een strategische partij plaatsvinden. Jaarlijks wordt de exit strategie tijdens de aandeelhoudersvergadering besproken.

Aanmelden

Wilt u in aanmerking voor een investering vanuit het Zeeuws ParticipatieFonds? Neem dan contact op met de Rijksoverheid, de provincie Zeeland of Impuls Zeeland en bespreek de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!