Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  • Zakelijke dienstverlening

'Loopt het huurcontract voor uw bedrijfspand over enkele jaren af, past uw huisvesting niet meer bij uw bedrijfsproces of gaat u bedrijfsactiviteiten samenvoegen op één locatie? Dan bent u op zoek naar nieuwe huisvesting. Bepaald geen dagelijkse bezigheid voor u.'

Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

In deze blog gaat Robert Dolieslager, hoofd Planontwikkeling Bedrijfsruimten bij Heembouw dieper op dit onderwerp in. 

'Waar vindt u een geschikte kavel en hoe krijgt u vervolgens een gebouw dat perfect is voor uw bedrijfsproces, met u mee kan groeien en prettig is om in te werken?

Heembouw helpt u graag. Sterker nog, we doen niets liever. Uniek aan onze aanpak: we zijn als ontwerpende bouwer van A tot Z bij uw nieuwbouw betrokken. Dat scheelt namelijk tijd, geld, fouten en frustraties. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u hieronder graag meer.

Uw eerste stap op weg naar een nieuwe bedrijfslocatie begint waarschijnlijk met het zoeken naar een geschikte kavel. Heeft u iets op het oog, dan benadert u een architect. Is het ontwerp klaar en de bouwvergunning aangevraagd, dan kunt u op zoek naar een bouwer en installateur voor de uitvoering. Klinkt logisch.

Van niets naar een bedrijfspand

De praktijk is vaak weerbarstiger. Een bedrijfsruimte of distributiecentrum nieuw bouwen is meestal een dusdanig complex en lang proces, dat zo’n zwart/wit-opeenvolging van disciplines niet kan. Van niets naar een bedrijfspand, daar komt immers veel kennis bij kijken. Het ontwerp moet passen in het beeld dat u én de gemeente voor ogen hebben. Het moet uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen en geschikt zijn voor de machines die u gebruikt. Ook niet onbelangrijk: de prijsvorming moet binnen uw budget vallen.

Al vroeg veel disciplines nodig

Dat betekent dat al vroeg in het proces exact bekend moet zijn hoe uw processen verlopen en wat de beste positionering van het gebouw is op de kavel. Welke eisen de machines stellen aan het pand, wat de kosten zijn voor onder andere de grond, fundatie, constructieopbouw en dakafwerking en eventuele duurzame en circulaire elementen.

Bij opeenvolgende disciplines is dat lastig te realiseren. Informatie komt dan vaak pas te laat op tafel en in overdrachtsmomenten ontstaan veelal communicatiestoornissen.

Daarom doen wij het anders en zijn wij als ontwerpende bouwer van A tot Z bij uw nieuwbouw betrokken. Wat daarbij uniek is: wij hebben een inhuis-architectenbureau. Dat betekent dat we bij de planontwikkeling samen met de architect de uitvoerbaarheid van het met u bepaalde ambitieniveau borgen. En we betrekken het realisatieteam al tijdens het ontwerpproces bij de uitvoerende keuzes.

In uw schoenen staan

We doen er ook alles aan om precies te begrijpen wat u en uw nieuwe gebouw nodig hebben. Regelmatig gaan we in het voortraject met ons team van architecten en planontwikkelaars letterlijk een dag in de week op de huidige locatie zitten van de opdrachtgever. Om samen alle specificaties door te nemen en met eigen ogen te zien hoe de processen werken en wat daarvoor nodig is wat betreft ruimte, verlichting, ventilatie, brandveiligheid en alle andere zaken die cruciaal zijn in zo’n gebouw.

Hoe meer we van de klant weten, hoe beter ons werk. Bovendien leren wij en de klant elkaar door deze werkwijze beter kennen en dat werkt heel prettig samen. Alles is dan veel makkelijker bespreekbaar. Ook niet onbelangrijk: door deze werkwijze kunnen we een realistische prijsopgave afgeven. Niet zo’n offerte die tijdens het bouwproces nog veel hoger wordt door onvoorziene omstandigheden, maar een prijsopgave mét planning waar we ons aan houden.

Lees de complete blog op de website van Heembouw

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!